COM SI FOS UN SOMNI - QUAM JOVE 2020

ART + JOC + NATURA
Estada a la natura per experimentar amb les possibilitats creatives de l’art

Per a nens i nenes de 8 a 12 anys

Aquest taller és una excusa per explorar una relació a tres bandes entre ART + JOC + NATURA. Consisteix en una estada de quatre dies en una casa ubicada en plena natura, on descobrirem, experimentarem i jugarem des de l’art contemporani. Es treballarà de forma interdisciplinària buscant el lligam entre art i natura.

Ens visitaran artistes d’àmbits diferents: un mag, una artista visual, un músic, una performer, etc. I, a partir de l’experiència amb aquestes persones es duran a terme les activitats de cada jornada i un projecte comú.

Al juliol necessitarem recuperar, més que mai, el contacte amb l’entorn natural i amb els amics. Incentivarem l’experiència sensorial i estètica que la natura pot aportar-nos en un moment de reconnexió i reflexió com l’actual.

L’art, com a llenguatge i mitjà d’expressió que és, poques vegades busca representar la realitat de forma fidel. Alguns artistes experimenten amb la percepció, la distorsió, la il·lusió, la mentida i, en definitiva, amb la ficció. Aquest serà l’eix vertebrador del taller.

ACTIVITATS

Contacte directe amb l’entorn natural, excursions i tallers a la natura, jocs de lleure, gimcana, jocs de nit amb llanternes, nit d'estels i astronomia, activitats relacionades amb les arts plàstiques que permetin expressar sentiments i emocions, màgia, teatre, activitats d'aigua, festa de cloenda...

CONTINGUTS

Cada sessió estarà vinculada a l’àmbit d’experimentació de l’artista convidat i la temàtica es relacionarà amb la descoberta d’un sentit.

- Dimarts: Màgia
- Dimecres: Art visual
- Dijous: Art escènic
- Divendres: Festa final
També rebrem la visita d’experts d’altres àmbits amb qui podrem descobrir el paisatge que ens envolta.

Ens connectem
Després d’esmorzar, Ens connectem donarà el tret de sortida al treball del dia.
Què ens agrada, què no ens agrada tant, com ens sentim, si canviaríem alguna cosa, com hem passat la nit... és important cuidar-nos i despertar-nos junts.

Els artistes convidats
Cada dia comptarem amb la col·laboració d’un professional d’un camp artístic diferent. Aquest artista explicarà algun projecte personal, el seu procés de treball, el lligam que té amb la natura. I es plantejaran diferents activitats per tal de conèixer-lo.

Activitats d’experimentació
Es realitzaran propostes per fomentar la creativitat, la imaginació i el desenvolupament de diferents competències.
Activitats sensorials, que cada dia se centraran en un sentit diferent. També es faran activitats de creació personal a partir del tema que hagi proposat l’artista convidat i que donaran peu al projecte de creació col·lectiva.

El projecte
Al llarg de tota la setmana es durà a terme un projecte de creació col·lectiva que partirà d’una proposta escollida en consens entre els membres de cada grup. Aquest treball anirà agafant forma a partir de les experiències amb cadascun dels artistes col·laboradors. Podria tractar-se d’una proposta de Land Art, d’Art Sonor, un espectacle, una performance, una videocreació, etc.


Taller impulsat per ACVic, en el marc de la QUAM (Quinzena d’Art de Montesquiu). Amb aquest taller, es vol recuperar l’essència de la Quinzena d’Art Jove, que s’havia dut a terme anys enrere i posava en relació les pràctiques artístiques i la natura.

ESTADA

Ens allotjarem a l’Armentera, una casa situada a l’Esquirol, al Cabrerès. La casa està en un entorn rural, enmig de la natura.

PREU

275 € per participant (220 € participants d’anteriors tallers d’ACVic).

El període d’inscripció estarà obert fins al dimarts 7 de juliol. Places limitades. Es reserva plaça per ordre de pagament.

El preu inclou: les despeses de l'estada en règim de pensió completa, l'equip de monitors, artistes i altres col·laboradors, el material per a la realització d'activitats i l'assegurança d'accidents i responsabilitat civil.

No inclou el transport a la casa, que haurà d'anar a càrrec de la família.

L’activitat QUAM JOVE 2020 pot ser ajornada o cancel·lada a causa de les restriccions ocasionades per la crisi sanitària del COVID-19.
L’entitat organitzadora de l’activitat es compromet a retornar l’import íntegre de la inscripció en cas que no es pugui dur a terme l’activitat.


Tota la informació i inscripcions a "enllaç" que trobaràs a la columna de la dreta
Estada de quatre dies a la natura, en una casa de colònies al Cabrerès, on descobrirem, experimentarem i jugarem des de l'art contemporani. Buscant el lligam entre art i natura.
Material complementari
Fulletó informatiu
Última actualització: 28/05/2020
Fitxa tècnica
8-9
10-11
12-15
Tipus d'activitat
Estada, Colònies i campaments
Temàtica
#manualitats, #natura, #art
Objectius de desenvolupament sostenible
Juliol
Puntual
De pagament
Idiomes
Català
Contacte
CONTACTA