Campus d’Estiu online. Ecologia Emocional per a docents en moments de canvi: "Reforestar els nostres Cors"

L’impacte emocional en els infants i adolescents per una situació d’incertesa, d’adaptació i de canvis com la generada per la Covid-19, és indubtable. Com estan els seus cors? I els nostres? De quin grau de salut emocional disposem? Hi ha hagut una tala indiscriminada d’afectes? Quines emocions hi ha retingudes en el nostre interior?

L’Ecologia Emocional proposa dirigir la nostra energia interior d’una manera conscient, amorosa i creativa per a millorar com a persones, augmentar la qualitat de les relacions amb les altres persones i cuidar i millorar el nostre món. Aquesta crisi global ens ofereix una oportunitat per a prendre consciència real dels fils invisibles que ens uneixen en aquest planeta Terra, i de la necessitat de comprometre’ns amb un present i un futur que es replanti des de llavors-valor de co-responsabilitat, solidaritat i sostenibilitat i llavors-acció que ens permetin tancar adaptativament etapes de dolor, pèrdues, estrès, por, empipament i descoratjament, i que ens permetin sembrar llavors-alegria, llavors-creatives, llavors-serenitat i llavors-esperança.

Com a docents, no som aliens al confinament. És essencial connectar amb els recursos interiors per a gestionar aquests moments de canvi social tan importants. Posar ordre al propi món emocional i reforestar el nostre cor, ens ajudarà a generar aquests espais de salut emocional a l’aula.
Un curs per a reflexionar junts, conèixer eines i estratègies en l’acompanyament emocional del teu alumnat.
Última actualització: 27/05/2020
Fitxa tècnica
PROF-FAM
Tipus d'activitat
Camp d'Aprenentatge Dept. Educació, Formació professorat i families
Àrea de coneixement
Salut i prevenció de conductes de risc, Formació professorat, Orientació acadèmica
Temàtica
#resolució de conflictes, #Salut, #formació professorat
Objectius de desenvolupament sostenible
Juliol
De pagament
Idiomes
Català, Castellà
Contacte
CONTACTA