ART I MITE. ELS DÉUS DEL PRADO

L'exposició "Art i mite. Els déus del Prado" aplega una acurada selecció d'obres que formen part de les col·leccions del Museu Nacional del Prado. A través de pintures, escultures i medalles –datades entre el segle I aC i el final del segle XVIII–, s'ofereix una àmplia mirada sobre la mitologia clàssica i la seva representació al llarg de la història de l'art.

Es tracta d'una exposició diacrònica, que ofereix alhora representacions diferents d'un déu o un mite tenint en compte un criteri iconogràfic, i no qüestions formals o cronològiques. Així, es pot apreciar al mateix temps la riquesa iconogràfica, geogràfica i cronològica de les col·leccions del Museu del Prado, on aquest tipus d'obres s'exhibeix tradicionalment d'acord amb criteris en els quals preval l'organització basada en escoles i períodes artístics.

Així mateix, la mostra inclou diversos elements que contraposen el discurs clàssic de les peces exhibides amb la contemporaneïtat dels mites al segle XXI. Una reflexió al voltant de com han sobreviscut els mites clàssics en la cultura contemporània i com aquests mites narren les idees actuals sobre l'amor, la bellesa, la natura, el destí, la masculinitat o la feminitat.

UN PASSEIG PER L’OLIMP
L’exposició s’organitza en vuit seccions temàtiques. A “Una història per explicar”, s’analitzen les fonts literàries principals que narren els mites grecs. “Els déus de l’Olimp” presenta els protagonistes d’aquests mites, mentre que “Esperits lliures” se centra en altres personatges secundaris. “Amor, desig i passió” reflexiona sobre la importància de l’amor i el desig com a generadors de relacions humanes i origen d’esdeveniments imprevisibles i transcendentals.

“Faltes i càstigs” adverteix de les conseqüències fatals d’oposar-se als desigs divins. “Metamorfosis divines i humanes” analitza les transformacions físiques que es produeixen en varis d’aquests mites. “Herois” està dedicada als fills dels déus. Per últim, “La guerra de Troia” parla de la contesa en què déus i homes van combatre junts.


MÉS INFORMACIÓ
- ENTRADA 6€ - Gratuïta clients CaixaBank i menors de 16 anys
- HORARI GENERAL: de dilluns a diumenge, de 10 a 20 h
- SERVEI DE MEDIACIÓ: De dilluns a divendres, de 10 a 14 h i de 16 a 20 h, i els caps de setmana i festius, de 10 a 20 h, hi haurà un educador a la sala a la disposició del públic per a qualsevol dubte o comentari sobre l'exposició. Servei gratuït inclòs amb l'entrada.
L'evolució històrica i artístics de la mitologia clàssica, vista a través d'una col·lecció d'obres procedents del Museu del Prado. Ordenada amb un criteri iconogràfic.
Última actualització: 05/10/20
Fitxa tècnica
16
FAMILIA
Tipus d'activitat
Exposició
Temàtica
#museu, #art
ODS
Diària
De pagament
Idiomes
Català, Castellà
Contacte
CONTACTA