Via ferrada Barranc de la Foig

Ideal per a qui pren un primer contacte amb les vies ferrades. Propera al poble de Tivissa, es tracta de remuntar un barranc sec amb quatre grans trams d'esglaons i cadena. Grans vistes del Montsant i la vall de l'Ebre.

Està catalogada com a fàcil, tot i que en algun punt es posa a prova la nostra agilitat, i en cap moment es pateix massa de vertigen.
A destacar que està acabada d'equipar i que l'aproximació a la mateixa és curtíssima: tot just 10 minuts. Hi ha la possibilitat d'acabar amb ràpel d'uns 20 metres si ho desitgeu; només ens ho heu de comunicar.

Destaquem que tot i la proximitat al municipi, la via transcorre per un barranc ple de vegetació que ens dóna una forta sensació d'aïllament del món exterior, ja que discorre (el descens també) per la cara nord de la serra de Tivissa.

Està equipada en la justa mesura, de manera que de vegades ens ajudem de la pròpia roca per a grimpar. Us valdrà molt la pena, reservar l'entrepà per quan arribem a dalt, ja que les vistes sorprenen bastant al sortir de l'estretor del barranc; podrem albirar la depressió de l'Ebre al seu pas per Móra d'Ebre o les muntanyes de Montsant i Llaberia i com no, la bonica població de Tivissa.
I si us quedeu amb ganes, cap problema, ja que hi ha la possibilitat de realitzar una altra via a la mateixa Tivissa de major dificultat i menor durada. Més informació a Tormo de la Margarida.

De fet, Tivissa és una bona opció d'activitat ja que al poder fer les 2 ferrades, podeu aprofitar millor la jornada.
Així mateix, els nostres guies us informaran sobre què visitar a la zona a nivell cultural, gastronòmic, esportiu, de natura, de vins ...
Ideal com a 1r contacte amb les ferrades. Propera al poble, remunta un barranc sec amb 4 trams d'esglaons i cadena. Grans vistes del Montsant i de la vall de l'Ebre.
Última actualització: 07/01/2020
Fitxa tècnica
PROF-FAM
CS
ESO1C
ESO2C
BTX
CF
Tipus d'activitat
Visites i itineraris
Àrea de coneixement
Activitats físiques i esportives, Coneixement del medi i Biologia
Temàtica
#escolar
Objectius de desenvolupament sostenible
Tot el curs
De pagament
Idiomes
Contacte
CONTACTA