Eines usuari


VOLS PUBLICAR LA TEVA OFERTA EDUCATIVA?

Univers: El Big Bang als nostres dies . Visita Lliure

La Sala de l’Univers és la nova exposició permanent de CosmoCaixa. En els seus tres àmbits (Kósmos, Evolució i Fronteres del Coneixement), l’alumnat farà un recorregut cronològic al llarg dels 13.790 milions d’anys d’història de l’Univers: des del seu origen en el Big Bang, les lleis fonamentals que el governen i les principals característiques del nostre planeta, fins al naixement i l’evolució de la vida, per arribar a les fronteres del coneixement.

La Sala de l’Univers

Amb la remodelació del contingut museogràfic del Museu, l’exposició permanent de CosmoCaixa passa a anomenar-se Sala de l’Univers, i proposa un recorregut cronològic al llarg dels 13.790 milions d’anys d’història de l’Univers, des dels seus orígens en el Big Bang fins als nostres dies .

El discurs de la sala comença al nou mòdul dedicat al Big Bang, fa el recorregut per les lleis fonamentals que governen l’Univers, per les característiques principals del nostre planeta, s’endinsa en el naixement i l’evolució de la vida i, finalment, arriba a les fronteres del coneixement. Unes fronteres que els investigadors de qualsevol disciplina científica recorren cada dia i amb les quals el museu està compromès i vol compartir coneixement.

La sala es divideix ara en tres grans àmbits: Kósmos, Evolució i Fronteres del Coneixement.

Kósmos és una paraula del grec clàssic i significa ‘ordre’. Va ser Pitàgores qui la va fer servir per primera vegada per definir l’Univers. Kósmos, per tant, no només descriu l’Univers, sinó també el seu ordre, les lleis físiques que el governen. Així, doncs, dins de la nova secció de Kósmos s’expliquen, entre d’altres, les lleis fonamentals de la natura, l’estructura de la matèria i com aquesta matèria ha anat formant al llarg del temps estructures més complexes, des de la “sopa de partícules” primigènia fins a arribar a l’emergència de la vida al nostre planeta.

Evolució explica l’origen de la vida a la Terra, una vida que ha anat evolucionant per selecció natural fins a arribar al desenvolupament de la intel·ligència, l’estratègia adaptativa que ha proporcionat a l’ésser humà la capacitat de començar a entendre l’Univers.

Les Fronteres del Coneixement ens permeten mostrar alguns dels camps d’investigació més punters en què treballen actualment els científics, fent un èmfasi especial en el cervell humà, l’objecte més complex que coneixem. Top Ciència culmina aquesta secció.

Finalment, el Laboratori de Matemàtiques es configura com un espai dedicat a les matemàtiques.

OBJECTIUS
– Descobrir les fites principals de la història de l’Univers, des dels seus orígens fins als nostres dies.
– Interpretar l’estudi de l’evolució de la matèria de manera transversal, integrant el coneixement que aporten les diferents disciplines científiques.
– Experimentar lliurement amb els diferents mòduls de la sala i gaudir de l’experiència i l’aprenentatge associat a cadascun.

PROMOCIONS
* Descompte del 50 % en les activitats que es facin del 12 de setembre al 31 d’octubre de 2019.
* Descompte del 50% de setembre a juny en les visites dinamitzades (novetat del curs 19/20) a la nova Sala Univers.
* Descompte del 50 % de setembre a juny als tallers del LAB MAT (novetat del curs 19/20).

** Si veniu amb alumnes d’integració en el vostre grup, feu-nos-ho saber. Treballarem per donar resposta a les seves necessitats. Es prega màxima puntualitat. Si veniu amb un grup d’educació especial, informeu-nos amb antelació. Treballarem per preparar l’activitat escollida o us proposarem l’activitat més adequada a les necessitats del grup.

Viatge cronològic al llarg de 13.790 milions d’anys d’història de l’Univers.

Dóna’ns la teva opinió!


FITXA TÈCNICA

 • inf2
 • ci
 • cm
 • cs
 • eso1c
 • eso2c
 • btx
 • cf

Àrees de coneixement

 • Coneixement del medi i Biologia
 • Física
 • Geologia

Objectius de desenvolupament sostenible

minusvalido
dentrocentroescolar
Tot el curs
( De 10 h a 20h )
Sense límit
42€ / Grupo
dentrocentroescolar
Fora del centre escolar espai interior

CONTACTE

La informació de contacte només és visible per a usuaris registrats al portal.