Eines usuari


VOLS PUBLICAR LA TEVA OFERTA EDUCATIVA?

Univers: El Big Bang als nostres dies . Visita Dinamitzada

En la visita als tres àmbits de la Sala de l’Univers –Kósmos, Evolució i Fronteres del Coneixement–, l’alumnat farà un viatge cronològic al llarg de 13.790 milions d’anys d’història de l’Univers. A partir del Big Bang, farà un recorregut per les lleis fonamentals que el governen, les característiques principals del nostre planeta, i s’endinsarà en el naixement i l’evolució de la vida per arribar a les fronteres del coneixement.

** Visita dinamitzada disponible en francès o anglès.

La Sala de l’Univers

Amb la remodelació del contingut museogràfic del Museu, l’exposició permanent de CosmoCaixa passa a anomenar-se Sala de l’Univers, i proposa un recorregut cronològic al llarg dels 13.790 milions d’anys d’història de l’Univers, des dels seus orígens en el Big Bang fins als nostres dies .

El discurs de la sala comença en el nou mòdul dedicat al Big Bang, fa el recorregut per les lleis fonamentals que governen l’Univers, per les característiques principals del nostre planeta, s’endinsa en el naixement i l’evolució de la vida i, finalment, arriba a les fronteres del coneixement. Unes fronteres que els investigadors de qualsevol disciplina científica recorren cada dia i amb què el museu està compromès i vol compartir coneixement.

La sala es divideix ara en tres grans àmbits: Kósmos, Evolució i Fronteres del Coneixement.

Kósmos és una paraula del grec clàssic i significa ‘ordre’. Va ser Pitàgores qui la va fer servir per primera vegada per definir l’Univers. Kósmos, per tant, no només descriu l’Univers, sinó també el seu ordre, les lleis físiques que el governen. Així, doncs, dins de la nova secció de Kósmos, s’expliquen, entre d’altres, les lleis fonamentals de la natura, l’estructura de la matèria i com aquesta matèria ha anat formant al llarg del temps estructures més complexes, des de la “sopa de partícules” primigènia fins a arribar a l’emergència de la vida al nostre planeta.

Evolució explica l’origen de la vida a la Terra, una vida que ha anat evolucionant per selecció natural fins a arribar al desenvolupament de la intel·ligència, l’estratègia adaptativa que ha proporcionat a l’ésser humà la capacitat de començar a entendre l’Univers.

Les Fronteres del Coneixement ens permeten mostrar alguns dels camps d’investigació més punters en què treballen actualment els científics, fent un èmfasi especial en el cervell humà, l’objecte més complex que coneixem. Top Ciència culmina aquesta secció.

Finalment, el Laboratori de Matemàtiques es configura com un espai dedicat a les matemàtiques.

OBJECTIUS
– Reflexionar sobre l’evolució del planeta Terra dins l’Univers.
– Descobrir les fites principals de la història de l’Univers, des dels seus orígens fins als nostres dies.
– Interpretar l’estudi de l’evolució de la matèria de manera transversal, integrant el coneixement que aporten les diferents disciplines científiques.

PROMOCIONS
* Descompte del 50 % en les activitats que es facin del 12 de setembre al 31 d’octubre de 2019.
* Descompte del 50% de setembre a juny en les visites dinamitzades (novetat del curs 19/20) a la nova Sala Univers.
* Descompte del 50 % de setembre a juny als tallers del LAB MAT (novetat del curs 19/20).

** Si veniu amb alumnes d’integració en el vostre grup, feu-nos-ho saber. Treballarem per donar resposta a les seves necessitats. Es prega màxima puntualitat. Podeu sol·licitar servei d’intèrprets en llenguatge de signes català (LSC).

En la visita als tres àmbits de la Sala de l’Univers –Kósmos, Evolució i Fronteres del Coneixement–, l’alumnat farà un viatge cronològic al llarg de 13.790 milions d’anys d’història de l’Univers.

Dóna’ns la teva opinió!


FITXA TÈCNICA

  • cs
  • eso1c
  • eso2c
  • btx
  • cf

Àrees de coneixement

  • Coneixement del medi i Biologia
  • Física
  • Geologia

Objectius de desenvolupament sostenible

minusvalido
ciego1
sordo1
dentrocentroescolar
Tot el curs
Dll Dt Dc Dj Dv ( Matins a les 10, 11.15 i 12.30 h )
35
20€ / Grupo ( Preu variable )
dentrocentroescolar
Fora del centre escolar espai interior

CONTACTE

La informació de contacte només és visible per a usuaris registrats al portal.