Ungüents i colònia

Primerament es fa una presentació del taller, on es fa una petita introducció dels temes bàsics que tractarem. Després de la introducció a l'elaboració d'ungüents anirem a fer un volt per veure quines plantes aromàtiques trobem per la Vall de Sant Iscle de Colltort.

Una vegada hem tornat a Mas Colltort, organitzem les plantes aromàtiques que hem trobat, olorant-les i sabent per a què serveixen, escollirem la planta per l'ungüent i farem les porcions de cada ingredient esmicolant la planta i ratllant la cera que utilitzarem en la més tard.

Barregem l’oli amb la planta i deixem coure al bany maria uns 20 minuts, per a que l’oli absorbeixi els principis actius (propietats) de la planta i desprès actiu a la nostre pell. Després colarem l’oli i introduirem la cera d’abella.

Ben barrejats els ingredients preparem els nostres pots per omplir-los, abans que es refredi. Qui vulgui pot decorar el seu ungüent posant un parell de pètals o fulles dins del preparat.

Esperem a que es refredi i per tant solidifiqui, i ja tenim els nostre ungüent preparat!
Elaboració d'un ungüent a partir d’oli, cera d’abella i una planta aromàtica per donar-li l’essència i finalitat del preparat.
Última actualització: 26/06/17
Fitxa tècnica
ESCOLAR
CM
CS
ESO1C
ESO2C
BTX
CF
Tipus d'activitat
Estades i cases de colònies
Àrea de coneixement
Artesania, Coneixement del medi i Biologia
Temàtica
#escolar
ODS
Mig dia
De pagament
Fora del centre escolar espai exterior
Idiomes
Contacta

La informació de contacte només és visible per a usuaris registrats al portal.

Identifica't