Sessió d'astronomia al nostre observatori

Les escoles, instituts i centres d'ensenyament podeu venir a l'observatori de l'Agrupació Astronòmica Sabadell perquè els alumnes aprofundeixin en els seus coneixements sobre l'Univers, coneguin com és un observatori astronòmic modern i observin algun astre en directe amb els nostres potents telescopis.

La sessió dura 1h 30m (aproximadament). Comença al nostre auditori on es projecta un audiovisual o fem una explicació acompanyada d'imatges i vídeos sobre algun tema determinat:

· P3-P4: El Sol, la Lluna i els coets. Expliquem, de manera senzilla i amena, com és el Sol, la Lluna i com són els coets que viatgen per l'espai.
· P5-2on: Els planetes. Audiovisual que explica, de forma senzilla, com és el Sistema Solar i descriu el Sol i els diferents planetes que el formen.
· 3er-6è: El Sistema Solar. Audiovisual que explica, de forma detallada, com és el Sol i com són els diferents planetes, satèl·lits i cossos menors que formen el nostre sistema planetari, amb les imatges i vídeos més actuals.
· 1er-4art d'ESO: El Sistema Solar. Audiovisual que explica, de forma detallada, com és el Sol i com són els diferents planetes, satèl·lits i cossos menors que formen el nostre sistema planetari, amb les imatges i vídeos més actuals.
· Batxillerat: Una visió de l'Univers. Expliquem, de forma completa, com és l'Univers. Comencem pel Sistema Solar; seguim amb les estrelles: com neixen, viuen i moren; continuem amb les galàxies; i acabem amb l'Univers més general: com és, com es va crear i com morirà.

Després de l'audiovisual o explicació s'estableix un col·loqui on els alumnes poden preguntar tot el que vulguin sobre l'Univers.

Seguidament es puja a l'observatori de l'Agrupació on s'ensenya com és un observatori astronòmic modern, com són els telescopis i com treballen els astrònoms.

Finalment s'acaba observant un astre amb els nostres telescopis. Si és de dia s'observa el Sol (es poden veure les taques solars i les protuberàncies solars, si n'hi ha). Si és de nit s'observa la Lluna o algun planeta, depenent del que es vegi aquella nit.
Podeu venir al nostre observatori perquè els alumnes aprofundeixin en els seus coneixements sobre l'Univers, descobreixin com és un observatori astronòmic i observin un astre amb telescopi.
Última actualització: 20/09/2017
Fitxa tècnica
BTX
CF
EE
ESCOLAR
ESO1C
ESO2C
INF1
INF2
CI
CM
CS
PROF
Tipus d'activitat
Conferència, Exposició, Visites i itineraris
Àrea de coneixement
Coneixement del medi i Biologia, Física, Geologia, Química
Temàtica
#escolar
Objectius de desenvolupament sostenible
Tot el curs
Gratuïta
Idiomes
Contacte
CONTACTA