Ornitologia

En moltes zones del nostre país, la tala sistemàtica d’arbres i els eventuals incendis han anat desposseint el bosc d’arbres vells amb cavitats naturals, amb la qual cosa moltes espècies d’ocells estan tenint problemes per nidificar, i en conseqüència desapareixen dels nostres boscos.

La instal·lació de caixes niu de les mides adequades (diferents segons l’espècie que volem afavorir) poden fer retornar molts d’aquests ocells.

Amb una introducció d’ornitologia com a punt de partida, on observem i identifiquem els diferents ocells del nostre entorn més immediat (mallerengues, pit roig...) aprenem a elaborar caixes nius per aquests, realitzant-les amb les mides idònies per aquest tipus d'insectívor (fondària, diàmetre del forat d'entrada...).

Durant el taller de construcció de nius els nens/es aprenen també a utilitzar eines de fusteria com la serra de mà, el paper de vidre, el martell... on poc a poc aniran transformant retalls de fusta reciclada de pi gallec en autèntiques caixes-niu que tenen més de 30 anys de durada. També ensenyem a usar adequadament els prismàtics i així poder fer observació i identificació dels ocells que ocuparan les caixes-niu.

Al finalitzar l'activitat es portaran les caixes-niu al vostre centre educatiu on podreu instal•lar-lo per poder donar lloc a futurs ocells i així donar continuïtat a aquest bonic taller.
Construcció de caixes nius (de diferents diàmetres segons l'espècie que volem acollir) acompanyada d'una explicació sobre ornitologia.
Última actualització: 26/06/2017
Fitxa tècnica
ESCOLAR
CM
CS
ESO1C
ESO2C
BTX
CF
Tipus d'activitat
Estades i cases de colònies
Àrea de coneixement
Artesania, Coneixement del medi i Biologia
Temàtica
#escolar
Objectius de desenvolupament sostenible
Tot el curs
De pagament
Idiomes
Contacte
CONTACTA