Eines usuari


VOLS PUBLICAR LA TEVA OFERTA EDUCATIVA?

La revolució de Google

En aquesta conferència, J. Tomás Lázaro Ochoa ens introduirà als fonaments matemàtics bàsics de l’algoritme de recerca que ha convertit Google en una de les empreses més poderoses del món, l’anomenat PageRank.

Aquest algoritme revolucionari permet ordenar, de manera ràpida, eficient i per rellevància, les pàgines web que fan referència a una paraula o frase clau a partir d’una magnífica combinació de teoria de probabilitats, teoria de grafs, àlgebra lineal i mètodes numèrics.

J. Tomás Lázaro Ochoa és matemàtic, professor del Departament de Matemàtica Aplicada I de la UPC i membre del grup de recerca de Sistemes Dinàmics UB-UPCI.

En aquesta xerrada també es fa valer la importància que té la informació en la nostra societat. De fet, mai com en l’actualitat la frase «Qui té accés a la informació té el poder» havia tingut tant de sentit. I encara diríem més: «Qui té un accés ràpid a la informació té el poder».

Aquesta és una de les claus que permeten entendre com un petit negoci fundat per dos estudiants, Serguei Brin i Lawrence Page, ha pogut esdevenir una de les empreses més poderoses del món: Google.

** Aquesta conferència forma part del cicle Matins de recerca.

OBJECTIUS
– Reconèixer la importància de l’accés a la informació en la nostra societat.
– Identificar els fonaments matemàtics implicats en un algoritme informàtic com el PageRank de Google.
– Valorar la importància, la utilitat i l’impacte de les matemàtiques sobre la nostra societat i el nostre dia a dia.

PROMOCIONS
* Descompte del 50% en la visita a l’exposició si fas una activitat i una visita a l’exposició el mateix dia a CaixaForum Girona.
* Fes una activitat de ciència a CaixaForum Girona i et convidem a tu i a la classe a visitar gratis CosmoCaixa Barcelona i a fer-hi l’activitat conduïda que trieu. Una invitació per cada reserva.

** Si veniu amb alumnes d’integració en el vostre grup, feu-nos-ho saber. Treballarem per donar resposta a les seves necessitats. Places limitades. Es prega màxima puntualitat. Si veniu amb un grup d’educació especial, informeu-nos amb antelació. Treballarem per preparar l’activitat escollida o us proposarem l’activitat més adequada a les necessitats del grup.

Usa les matemàtiques per buscar informació a internet

Dóna’ns la teva opinió!


FITXA TÈCNICA

  • eso2c
  • btx
  • cf

Àrees de coneixement

  • Informàtica, telecomunicacions i robòtica
  • Tecnologia i industria
  • Matemàtiques

Objectius de desenvolupament sostenible

minusvalido
ciego1
sordo1
dentrocentroescolar
Febrer
Dc ( Dimecres 19 de febrer, a les 10 h )
90
30€ / Grupo ( Preu variable )
dentrocentroescolar
Fora del centre escolar espai interior

CONTACTE

La informació de contacte només és visible per a usuaris registrats al portal.