Eines usuari


VOLS PUBLICAR LA TEVA OFERTA EDUCATIVA?

Kayak pel meandre del riu Ebre a Flix

En kayak per l’abraçada de l’Ebre
Diuen que des que l’Ebre neix a Santander fins el mar, hi ha un localitat que el propi riu va escollir per assossegar-se i contemplar-lo pausadament. L’espectacular meandre de Flix de 5 km “abraça” el poble i esdevé una ruta ideal per als qui s’inicien en el piragüisme en aquest bell paratge natural.
El Meandre de Flix és un dels més espectaculars de l’Ebre, el riu descriu tan pronunciada corba que els “flixancos” parlem del riu de baix i del riu de dalt. És a la part més alta on es situa el conegut castell carlí de Flix (es pot visitar després).
També són de destacar les restes del sistema defensiu del segle XVII, visibles des de la nostra piragua o caiac.
La construcció de l’embassament (1948) va fer que el meandre tingués un baix cabal habitualment, ja que l’aigua es desvia principalment a una central hidroelèctrica. Per als qui passejarem en caiac, serà genial perquè ens deixa un tram de gairebé 5 km. d’aigua tranquil·la. De fet, és probable que ens creuem amb altres canoes o amb els remers/es del Club Nàutic Flix, de tradició en el rem amb llaüt (embarcació tradicional), que utilitza aquesta zona privilegiada de l’Ebre com a zona d’entrenament.
El meandre és part de la Reserva Natural de Fauna Salvatge de Sebes i el Meandre de Flix i zona PEIN, la zona de Sebes està situada aigües amunt de l’embassament i té un museu explicatiu de la navegació i del “Camí de Sirga”, diverses guaites i passeres per a l’observació d’aus que recorren l’aiguamoll, un poblat ibèric en excavació i dos projectes emblemàtics de reintroducció de la cigonya blanca i de pastura amb cavalls de la Camarga.
A la vora del riu Ebre, que és un generador de vida, l’activitat humana ve de temps immemorials i al llarg del meandre, hi ha molts punts històrics interessants a part dels naturals, que ens permetran passar un dia de natura, bany, esport, cultura i el descobriment d’aquesta zona tan particular de l’Ebre a Flix.
Just enmig del Meandre, val la pena una visita un complex rural amb hotel de 4 estrelles, alberg i fins i tot cases rurals amb accés directe al riu: Vilar Riu de Baix.
Durada aprox. :
Aquesta ruta es sol oferir sense monitor acompanyant a l’aigua, però amb un complet briefing previ. La durada és lliure: tot un matí o tota una tarda màxim.

L’espectacular meandre de 5 km “abraça” a Flix i esdevé un bell paratge natural, ideal per a qui s’inicia en el piragüisme.

Dóna’ns la teva opinió!


FITXA TÈCNICA

 • prof
 • inf2
 • ci
 • cm
 • cs
 • eso1c
 • eso2c
 • btx
 • cf
 • ee

Àrees de coneixement

 • Activitats físiques i esportives
 • Coneixement del medi i Biologia

Objectius de desenvolupament sostenible

sordo1
airelibre1
Tot el curs
Dll Dt Dc Dj Dv ( Matins i tardes )
Sense límit
15€ / Alumne ( Preu variable )
airelibre1
Fora del centre escolar espai exterior

CONTACTE

La informació de contacte només és visible per a usuaris registrats al portal.