Jardins de Cap Roig

Els jardins de Cap Roig són, per la seva singularitat, un espai únic. Naturalesa, art, cultura i història s'uneixen en aquest enclavament que reuneix més de mil espècies botàniques i escultures de reconeguts artistes nacionals i internacionals. Per aquests motius, Cap Roig es considera un dels jardins botànics més importants del Mediterrani.

Situats entre els municipis de Palafrugell i Mont-ras, a la comarca del Baix Empordà (Girona), els jardins de Cap Roig són, per la seva singularitat, un espai únic. Natura, art, cultura i història s'uneixen en aquest enclavament que reuneix més de mil espècies botàniques procedents de tot el món i escultures de reconeguts artistes nacionals i internacionals. Per aquests motius, Cap Roig es considera un dels jardins botànics més importants del Mediterrani. L'auditori a l'aire lliure és l'escenari d'un dels festivals d'estiu de música més prestigiosos, el Festival Jardins de Cap Roig.

La història d'aquest espai es remunta a l'any 1927, quan el coronel rus Nicolai Woevodsky, amant del dibuix i de l'arquitectura, i l'aristòcrata anglesa Dorothy Webster, decoradora i aficionada a l'arqueologia i a la jardineria, van buscar un indret per viure i construir el seu somni a la Costa Brava. Després d'anys d'esforços i treball, van aconseguir crear aquest espai singular, on regnen la natura i la calma. Els jardins i el castell són el seu llegat.

L'any 1969, els Woevodsky van cedir tot el conjunt a canvi que es garantís la conservació del patrimoni paisatgístic i arquitectònic. El seu ideari continua viu avui dia, gràcies al relleu assumit per l'Obra Social "la Caixa". Tant el parc d'escultures, amb obres de grans mestres contemporanis, com el Festival Jardins de Cap Roig, que reuneix grans noms de l'escena internacional, converteixen aquest marc idíl·lic en un referent paisatgístic i turístic de la Costa Brava.


OBJECTIUS
- Conèixer un indret singular de gran bellesa, on es pot gaudir i treballar aspectes botànics, històrics i artístics.
- Acostar-se a la diversitat de plantes dels Jardins de Cap Roig, una estructura artificial que permet una diversitat de flora totalment insòlita en la natura.
- Valorar la possibilitat de fer a la vostra mida i necessitat una classe de botànica, paisatge i entorn socioeconòmic.
Una visita lliure a un jardí de gran bellesa paisatgística i contingut botànic i històric on el lleure i l'activitat educativa s'uneixen.
Última actualització: 26/06/2019
Fitxa tècnica
ESCOLAR
CI
CM
CS
ESO1C
ESO2C
BTX
CF
Tipus d'activitat
Visites i itineraris
Àrea de coneixement
Coneixement del medi i Biologia
Temàtica
#escolar
Objectius de desenvolupament sostenible
Tot el curs, Juliol
Gratuïta
Idiomes
Contacte
CONTACTA