Eines usuari


VOLS PUBLICAR LA TEVA OFERTA EDUCATIVA?

Jardins de Cap Roig

Els jardins de Cap Roig són, per la seva singularitat, un espai únic. Naturalesa, art, cultura i història s’uneixen en aquest enclavament que reuneix més de mil espècies botàniques i escultures de reconeguts artistes nacionals i internacionals. Per aquests motius, Cap Roig es considera un dels jardins botànics més importants del Mediterrani.

Situats entre els municipis de Palafrugell i Mont-ras, a la comarca del Baix Empordà (Girona), els jardins de Cap Roig són, per la seva singularitat, un espai únic. Natura, art, cultura i història s’uneixen en aquest enclavament que reuneix més de mil espècies botàniques procedents de tot el món i escultures de reconeguts artistes nacionals i internacionals. Per aquests motius, Cap Roig es considera un dels jardins botànics més importants del Mediterrani. L’auditori a l’aire lliure és l’escenari d’un dels festivals d’estiu de música més prestigiosos, el Festival Jardins de Cap Roig.

La història d’aquest espai es remunta a l’any 1927, quan el coronel rus Nicolai Woevodsky, amant del dibuix i de l’arquitectura, i l’aristòcrata anglesa Dorothy Webster, decoradora i aficionada a l’arqueologia i a la jardineria, van buscar un indret per viure i construir el seu somni a la Costa Brava. Després d’anys d’esforços i treball, van aconseguir crear aquest espai singular, on regnen la natura i la calma. Els jardins i el castell són el seu llegat.

L’any 1969, els Woevodsky van cedir tot el conjunt a canvi que es garantís la conservació del patrimoni paisatgístic i arquitectònic. El seu ideari continua viu avui dia, gràcies al relleu assumit per l’Obra Social “la Caixa”. Tant el parc d’escultures, amb obres de grans mestres contemporanis, com el Festival Jardins de Cap Roig, que reuneix grans noms de l’escena internacional, converteixen aquest marc idíl·lic en un referent paisatgístic i turístic de la Costa Brava.

OBJECTIUS
– Conèixer un indret singular de gran bellesa, on es pot gaudir i treballar aspectes botànics, històrics i artístics.
– Acostar-se a la diversitat de plantes dels Jardins de Cap Roig, una estructura artificial que permet una diversitat de flora totalment insòlita en la natura.
– Valorar la possibilitat de fer a la vostra mida i necessitat una classe de botànica, paisatge i entorn socioeconòmic.

Una visita lliure a un jardí de gran bellesa paisatgística i contingut botànic i històric on el lleure i l’activitat educativa s’uneixen.

Dóna’ns la teva opinió!


FITXA TÈCNICA

  • ci
  • cm
  • cs
  • eso1c
  • eso2c
  • btx
  • cf

Àrees de coneixement

  • Coneixement del medi i Biologia

Objectius de desenvolupament sostenible

  • Vida i ecosistemes
airelibre1
Tot el curs Juliol
Dll Dt Dc Dj Dv ( D'octubre a març de 10 a 17 h i d'abril a setembre de 10 a 19 h )
Sense límit
Activitat gratuïta
airelibre1
Fora del centre escolar espai exterior

CONTACTE

La informació de contacte només és visible per a usuaris registrats al portal.