Experiment any 2100

En aquesta visita a l'exposició «Experiment any 2100. Què ens espera a la Terra del futur?», l'alumnat hi descobrirà en què consisteix i com treballa la prospectiva, mirarà de respondre a quatre grans preguntes sobre el futur i analitzarà les megatendències, els grans canvis que es van conformant lentament i que influeixen de manera decisiva en la societat.

Al final, a partir de prediccions d'analistes, reflexionarà sobre les promeses i els reptes del futur.

Es pot predir de debò el futur? En termes absoluts, no, però el que sí que podem fer són prospeccions sobre com pot ser aquest futur, si extrapolem les tendències que observem en el present i dibuixem diferents escenaris de futur amb més o menys probabilitat que es puguin fer realitat.

En aquesta visita a l'exposició «Experiment any 2100», l'alumnat descobrirà com treballa la prospectiva, la tècnica basada en el mètode científic que ens permet dur a terme prediccions raonables sobre el futur, i intentarà respondre quatre grans preguntes: quants serem?, on viurem?, de què viurem?, i quines eines tindrem al nostre abast per fer front als reptes que ens presenta el futur? Per fer-ho, s'estudiaran quatre «megatendències»: superpoblació, megaciutats, recursos naturals i acceleració tecnològica-societat del coneixement.

Aquesta exposició es basa en el document SOER 2015 - «The European environment. State and outlook. Assessment of global megatrends», de l'European Environment Agency.


OBJECTIUS
- Reconèixer la capacitat de la ciència de generar coneixement que permet formular prediccions futures.
- Entendre què és la prospectiva, la base científica que té i les prediccions que fa.
- Analitzar les megatendències, grans canvis que es conformen lentament i que influeixen en la societat.
- Reflexionar sobre les promeses i els reptes del futur i sobre el paper que com a part de la ciutadania hem d'adoptar davant d'aquests.


PROMOCIONS
* Descompte del 50% en les activitats que es facin del 12 de setembre al 31 d'octubre de 2019.
* Durant tot el curs, descompte del 50% en les visites a les exposicions si es fa una altra activitat el mateix dia.

** Si veniu amb un grup d'educació especial, informeu-nos amb antelació. Treballarem per preparar l'activitat escollida o us proposarem l'activitat més adequada a les necessitats del grup. Places limitades. Es prega màxima puntualitat. Podeu sol·licitar aquesta activitat en anglès.
Visita guiada. Podem predir el futur?
Última actualització: 27/06/2019
Fitxa tècnica
BTX
CF
ESCOLAR
ESO1C
ESO2C
Tipus d'activitat
Exposició
Àrea de coneixement
Espiritualitat, Matemàtiques, Tutoria i convivència
Temàtica
#escolar
Objectius de desenvolupament sostenible
Desembre, Febrer, Gener, Novembre, Octubre
De pagament
Idiomes
Contacte
CONTACTA