Eines usuari


VOLS PUBLICAR LA TEVA OFERTA EDUCATIVA?

Crear entre disciplines. TALLER – UNITAT DIDÀCTICA

Taller a l’aula en forma d’Unitat Didàctica de creació interdisciplinar a desenvolupar pel propi Alfons Olmo (ànima màter de VerdCel), i que es pot adreçar a qualsevol centre (llengua, música, història) o a centres d’art on poder treballar diferents disciplines (audiovisual, arts plàstiques, escèniques, disseny moda, etc.): ‘Crear entre disciplines’.
VerdCel té una intensa i dilatada experiència amb el treball interdisciplinar. A més a més la inquietud pedagògica l’ha portat a bastir aquesta activitat que nodreix de creativitat i lligams entre matèries, li dona un sentit i objectius definits (utilitat polièdrica), alhora que ho fonamenta des de l’experiència real (pragmatisme del projecte viu i actiu VerdCel).

CREAR ENTRE DISCIPLINES (unitat didàctica: https://www.dropbox.com/s/tqn5o30313588sc/Crear%20entre%20disciplines.%20VerdCel.docx?dl=0

Activitat adreçada a 3r 4t ESO, 1r 2n Batxillerat EN GENERAL i especialment a Batxillerat d’art, cicles formatius d’Arts Gràfiques, Imatge i so, i afins.
Es pot treballar de la manera més senzilla, partint del binomi interdisciplinar més simple que seria la musicació d’un text creat expressament (per tant amb llengua i/o literatura catalana, castellana o anglesa, ja es podria realitzar), fins a treballar a totes i cadascuna de les matèries d’un batxillerat d’arts.

Activitats que es poden realitzar segons matèries:

– Literatura, història i música:
escriure o triar lletra i compondre una cançó.

– Audiovisual:
fotografies, elaborar clip o treball audiovisual musical (vídeo art).

– Arts plàstiques:
il·lustracions i disseny d’una cançó, llibre i/o disc.

– Arts escèniques:
interpretació gestual, teatral, ball d’una cançó, escenografia.

– Disseny de moda:
disseny i confecció del vestuari del vídeo i fotografia.

A més a més de disposar de tots els materials (còmics, audiovisuals) també teniu a l’abast una pel·lícula i un curtmetratge:
Sàmara, curtmetratge sobre Consuelo Gonzàlvez, veïna d’Alcoi que a través de les seves vivències ens relata els fets històrics del segle XX des d’un poble industrial com és Alcoi, entre fàbriques i una exuberant natura: https://www.youtube.com/watch?v=E_78C0U38EY&t=17s

‘Trajecte la distància no és frontera: Documental sobre el nostre context musical i cultural on intervenen 22 personalitats: Raimon, Isabel-Clara Simó, Bianciotto, Miquel Gil, Roger Palà, etc.
A més dels concert, o de la unitat didàctica, podeu complementar o projectar individualment la pel·lícula documental que aprofundeix en la situació actual, cultural i musical, del nostre territori: Trajecte. La distància no és frontera.
Hi ha tres formats de la mateixa: 30′, 50′ i 124’.
Es tracta d’un documental sobre el nostre context musical i cultural, on es tracta el paper de les noves tecnologies en la música i altres àmbits com el disseny, els nous mitjans de comunicació, les xarxes socials, el micromecenatge o crowdfunding, l’autogestió i els seus límits i avantatges, les relacions territorials, etc.
Intervenen 22 artistes, periodistes i activistes: Raimon, Isabel-Clara Simó, Bianciotto, Miquel Gil, Roger Palà, Fernando Lucini, Amàlia Garrigós, Valen Nieto, Josep Vicent Frechina, etc.
Hi ha tres formats, el complet, 1h24′ (disposem de còpies físiques i descàrrega digital), i altres dos fets per televisió, de 50′ i 30′ (descàrrega digital). Pel·lícula documental ‘VerdCel. Trajecte: la distància no és frontera’.

Format : DVD o arxiu avi (720×576) o mp4 full HD (1920×1080). Tots els públics.
Guió : Laura Vaughan i Alfons Olmo. Realitzadora: Laura Vaughan. Entrevistes: Marc Cucurella. Productor : Alfons Olmo. Idioma : Català. Tipus públic : Tots els públics. Duració minuts : 1h24′ (versions reduïdes 55′ o 34′).

Aquí pots veure el Trailer: https://goo.gl/gWf7Lm
o la Versió 30′: https://mega.nz/#!RW5zjT5T!1eBJZs37Ng7Gj3Xzb2jDL2D3HLUcGsUE2tF4Rt9Qb-A

Taller a l’aula en forma d’Unitat Didàctica de creació interdisciplinar que es pot adreçar a qualsevol centre (llengua, música, història) o a centres d’art com ara batxillerats especialitzats.

Dóna’ns la teva opinió!


FITXA TÈCNICA

 • prof
 • eso2c
 • btx
 • cf

Àrees de coneixement

 • Arts i música
 • Història, cultura i patrimoni
 • Ètica, filosofia i debat
 • Holística i espiritualitat
 • Tutoria i convivència
 • Llengua i literatura catalana
 • Llengua i literatura castellana
 • Llengua anglesa
 • Formació professorat

Objectius de desenvolupament sostenible

 • Educació
 • Innovació
minusvalido
ciego1
sordo1
dentrocentroescolar
Tot el curs
Dll Dt Dc Dj Dv ( Depenent horari lectiu )
Sense límit
Activitat gratuïta
dentrocentroescolar
L'activitat es realitza en el centre escolar

CONTACTE

La informació de contacte només és visible per a usuaris registrats al portal.