Eines usuari


VOLS PUBLICAR LA TEVA OFERTA EDUCATIVA?

El ferro i el seu treball

Farga Palau: Un taller autèntic d’una farga que va tancar les portes de manera definitiva l’any 1978. La visita permet observar dos martinets, les trompes (que caracteritzen la farga catalana), la roda hidràulica,… i conèixer el procés mitjançant el qual la mena es converteix en ferro apte per a ser treballat posteriorment.

Museu Etnogràfic: La visita permet descobrir el món dels artesans que hi havia al voltant de les fargues: traginers, carboners, ferrers, clavetaires,… Una visita ràpida a les sales del museu que no estan destinades específicament al ferro, ja deixa entreveure la importància i la presència d’aquest material a la zona: eines de pastor i de pagès, planxes, tenalles per arrissar cabells, exvots, joguines,… En fi, els objectes de ferro eren presents a tots els àmbits de la vida i la feina de la gent.

La visita als dos equipaments, té com a principal objectiu posar en valor el patrimoni tecnològic que hi ha al voltant del treball de ferro, fent una evolució des dels primers artesans i forjadors de l’edat mitjana fins a l’actualitat, passant i fent una especial èmfasi en les fargues de ferro, com a intermediàries entre el treball artesanal i l’industrial.

Visita a l’última Farga que va treballar a Catalunya i complementa-ho tot visitant la col·lecció del ferro del Museu Etnogràfic de Ripoll.

Material complementari

Dóna’ns la teva opinió!


FITXA TÈCNICA

  • eso1c
  • eso2c
  • btx
  • cf

Àrees de coneixement

  • Artesania
  • Tecnologia i industria
  • Història, cultura i patrimoni

Objectius de desenvolupament sostenible

ciego1
dentrocentroescolar
Tot el curs
Dt Dc Dj Dv ( Matins de 10h a 14h; tardes de 16h a 18h )
25
3€ / Alumne ( Preu variable )
dentrocentroescolar
Fora del centre escolar espai interior

CONTACTE

Entitat: Museu Etnogràfic de Ripoll

Adreça: Av. de la Farga Catalana, 17500 RIPOLL

Mapa: Clica aquí

Enllaç: https://www.museuderipoll.org/serveis.php#.WAYmdOWLTIU

Telèfon: 972703144

Email: museuetnografic@ajripoll.cat