Robòtica amb LEGO Mindstorms EV3 (Nivell 1)

El LEGO Mindstorm EV3 és la sèrie de robòtica educativa més complexa de LEGO. Es poden realitzar diversos models de robots usant els blocs de plàstic, característics de LEGO, els blocs programables, els motors i els sensors (de llum, temperatura, contacte, gir, ultrasònic).
La programació es fa a través d'un entorn de programació intuïtiva i visual que emula la construcció per blocs, donant la possibilitat a l'alumnat a acostumar ràpidament a la programació. El llenguatge permet instruccions seqüencials, de cicles i de decisions, basades en les dades recollides amb els sensors.

En el primer nivell del curs de robòtica amb LEGO Mindstorm EV3 els estudiants construeixen el seu primer robot i li donen vida amb instruccions simples. Cada grup supera diversos reptes fins a aprendre a controlar bé la seva creació. S'introdueixen els diferents sensors perquè el robot pugui "sentir" el seu entorn. Els alumnes aprenen a programar-lo perquè eviti obstacles o interaccioni amb altres objectes.

A la segona meitat del curs, introduïm a l'activitat "Robots a l'Espai". Es presenta als estudiants un tema molt actual i del món real - els viatges i la vida a Mart. Els estudiants treballen en equips com científics i enginyers resolent problemes de manera creativa. Progressen superant reptes i realitzant projectes que integrin la ciència, la tecnologia, l'enginyeria i els conceptes matemàtics.

L'activitat es fa en col·laboració amb l'empresa Creaticnens.
En aquest curs aprendrem a construir el nostre primer robot amb LEGO Mindstorm EV3 i li donarem vida amb instruccions simples. En la segona part del curs, farem l'activitat "Robots a l'Espai".
Última actualització: 13/09/17
Fitxa tècnica
CM
ESO1C
Tipus d'activitat
Extraescolar
Temàtica
#robòtica i programació, #STEM
ODS
Setmanal
De pagament
Idiomes
Castellà, Català
Contacte
CONTACTA