Creació i degustació d'amanides de temporada

Durant aquest taller, es pretén reflexionar sobre l’origen dels aliments que es produeixen a l’hort escolar i els aliments que es consumeixen a casa o a l’escola. Tot posant èmfasi en la temporalitat de la producció d’hortalisses.

Les hortalisses que es fan servir per a la preparació d’amanides ens serveixen per a poder descobrir, de forma pràctica, les condicions dels nostre clima, les necessitats d’algunes verdures per a desenvolupar-se, així com veurem exemples de productes que tot i ser clarament d’una temporada concreta, els podem trobar en els nostres mercats durant tot l’any.

Així doncs, reflexionarem sobre les conseqüències de la producció, transport i consum d’hortalisses a l’actualitat. Tot això ho farem a través d’un joc d’imatges i de la creació i preparació d’amanides de temporada amb productes ecològics.

Com a tancament de l’activitat es realitzarà una mostra i tast de les amanides.
Activitat adaptable per a realitzar a la masia de Can Monmany juntament amb tasques relacionades amb la producció agrícola ecològica.
Última actualització: 12/09/2016
Fitxa tècnica
ESCOLAR
CI
CM
CS
Tipus d'activitat
Taller participatiu
Àrea de coneixement
Coneixement del medi i Biologia, Educació cívica, en valors i per la pau, Ètica, filosofia i debat, Tutoria i convivència
Temàtica
#escolar
Objectius de desenvolupament sostenible
Tot el curs
De pagament
Idiomes
Contacte
CONTACTA