Fem pa! De la llavor a la boca

Activitat que ens durà a conèixer de forma completa el cicle del pa, des del cereal i l’extracció del gra a l’elaboració a classe de diferents pans del món.

La primera sessió consisteix en una visita a la finca de Can Monmany, a Valldoreix. Coneixerem de primera mà la realitat i vida de pagès, així com descobrirem l’existència d’una finca, que seguint els criteris de l’agricultura ecològica, es preocupa del medi ambient i de la recuperació de l’agricultura en el municipi.

En aquesta primera sessió els alumnes tenen la oportunitat d'aproximar-se i posar en pràctica el mètode tradicional de sembra, sega i mòlta d’un cereal. A més a més, descobriran refranys i dites populars de la vida camperola tot relacionant-los amb les estacions de l’any en que s’hi realitzen les diferents tasques d’extracció del gra.

La segona sessió, que es realitza al centre educatiu, és un endinsament i estructuració dels conceptes, tasques i fases del cicle del pa. També consisteix en una descoberta de la diversitat de cereals existents; tot relacionant els diferents cereals amb el seu país d’origen, les seves tradicions i les receptes. S'acabarà la sessió fent un taller pràctic d'elaboració de diferents tipus de pans tenint com a referència els cereals treballats.
La primera sessió es realitza a Can Monmany: racons pràctics de les diferents parts del cicle del blat. La segona es realitza al centre escolar: descoberta de cereals (mòlta i elaboració de pa).
Última actualització: 12/09/16
Fitxa tècnica
ESCOLAR
CM
Tipus d'activitat
Taller participatiu, Visites i itineraris
Àrea de coneixement
Activitats físiques i esportives, Coneixement del medi i Biologia, Història, cultura i patrimoni
Temàtica
#escolar
ODS
Mig dia
De pagament
Fora del centre escolar espai exterior
Idiomes
Contacte
CONTACTA