Anem a collir olives a Can Monmany!
La primera sessió es realitza a Can Monmany: descoberta del cicle de les olives i com es cullen. La segona es realitza al centre escolar: taller pràctic de curació de les olives per poder-les menjar.
En aquesta activitat farem una visita a un dels entorns agroforestals més desconeguts però ben conservats de Sant Cugat, la finca de Can Monmany, on s’hi poden trobar més de 2ha d’oliveres entre d’altres cultius hortícoles.
Durant la sortida ens introduirem en la seva història i observarem el seu estat actual, es donaran eines per valorar aquests espais agrícoles i realitzarem treballs pràctics de collita d’oliva. L’objectiu serà descobrir aquest espai tant important del municipi, i comprendre la relació entre els usos del sòl tradicionals (agricultura, ramaderia i els seus derivats) i els cicles dels aliments, concretament l’elaboració d’un producte quotidià com és l’oli.
La segona part de l’activitat, que es realitza a classe, consisteix en un senzill taller d’experimentació i de maceració d’olives, a partir de la collita realitzada a Can Monmany, i una activitat de valoració i aplicació dels coneixements apresos.
Durant la sortida ens introduirem en la seva història i observarem el seu estat actual, es donaran eines per valorar aquests espais agrícoles i realitzarem treballs pràctics de collita d’oliva. L’objectiu serà descobrir aquest espai tant important del municipi, i comprendre la relació entre els usos del sòl tradicionals (agricultura, ramaderia i els seus derivats) i els cicles dels aliments, concretament l’elaboració d’un producte quotidià com és l’oli.
La segona part de l’activitat, que es realitza a classe, consisteix en un senzill taller d’experimentació i de maceració d’olives, a partir de la collita realitzada a Can Monmany, i una activitat de valoració i aplicació dels coneixements apresos.
Última actualització: 24/09/23