Sortida L'home i el mar (Arenys de mar)

Oferim una seqüenciació de les activitats que es realitzen al llarg del dia, que poden adequar-se a les necessitats de l’escola:
• 10:00-10:30h : arribada de l’escola i esmorzar.
• 10:30-13:30h: Durant el matí es fan les següents activitats :
o Salvador Espriu: es visita el cementiri d'Arenys de Mar, on està enterrat l'escriptor i es parlarà de la seva vida i la seva obra literaria.
o Estudi del litoral: s'expliquen els diferents grups d'invertebrats marins i la seva distribució, s'explica el concepte d'espècies invasora, la problemàtica que genera i les diverses espècies invasores de fauna i
flora que hi ha al territori català. També es fa un recull d'invertebrats vius des de l'espigó del port (desprès s'alliberen al mar)
o Els peixos del mar Mediterrani: s'explica la biologia, ecologia i curiositats de diferents espècies de peixos del Mediterrani
o Visita al port pesquer: s'observen i s'expliquen les diferents barques amb les diverses arts de pesca que hi ha, les espècies que capturen i el funcionament de la subhasta del peix.
Al llarg de la sortida els alumnes treballen alguns dels conceptes apresos durant l’activitat mitjançant un dossier de camp.
El material emprat consta de: Dossier del professor i Dossier de l’alumne adequat al nivell educatiu dels escolars. Maletí d'invertebrats marins. Làmines de peixos. Kit de recol·lecta d'invertebrats.
Salvador Espriu. Invertebrats marins. Espècies invasores. Port, arts de pesca, llotja i subhasta del peix. Peixos del Mediterrani. Impactes humans sobre el litoral marí.
Última actualització: 22/07/2016
Fitxa tècnica
ESCOLAR
CS
ESO1C
ESO2C
BTX
Tipus d'activitat
Visites i itineraris
Àrea de coneixement
Coneixement del medi i Biologia, Història, cultura i patrimoni
Temàtica
#escolar
Objectius de desenvolupament sostenible
Tot el curs
Gratuïta
Idiomes
Contacte
CONTACTA