IV Premi Josep Maria Pañella i Mora sj

La Fundació La Vinya, convoca el IV Premi Josep M. Pañella i Mora per a treballs de recerca en Acció Social realitzats per estudiants de Batxillerat.

El premi s'atorgarà al millor treball de recerca de batxillerat que tingui com a objecte d’estudi algun dels següents temes: exclusió social i pobresa, organitzacions del tercer sector d’acció social o voluntariat.

La Fundació la Vinya d’Acció Social neix l’any 2008 amb la missió d’acompanyar les persones més desafavorides dels barris de Bellvitge i el Gornal de la ciutat de L’Hospitalet vers una vida més lliure i plena.

El present premi vol fer memòria d’en Josep M. Pañella i Mora, jesuïta, que va destacar pel seu treball en el camp de l'acció social. Fou impulsor des del primer moment de la nostra fundació, i també promogué el naixement d'Arrels Fundació, entitat destinada a treballar amb les persones sense llar. Alternà l'acció directa en aquestes entitats amb la reflexió i l'examen sobre les causes de la pobresa. El seu llegat és, doncs, un testimoniatge de proximitat a les persones que han quedat al marge de la nostra societat i, també, una reflexió plena d'imatges entenedores que han enriquit el treball de molts grups de voluntaris.
El premi té per finalitat:

- la reflexió de la realitat social i les causes de la injustícia,
- l’estudi d’alternatives constructives des del món de la cooperació i l’associacionisme.
Última actualització: 07/07/16
Fitxa tècnica
ESCOLAR
PROF-FAM
BTX
Tipus d'activitat
Concursos i premis
Àrea de coneixement
Aprenentatge Servei, Educació cívica, en valors i per la pau, Tutoria i convivència
Temàtica
#escolar
ODS
Gratuïta
Idiomes
Contacte
CONTACTA