Taller d'Indumentària Medieval

Els nens saben de castells, guerrers, soldats, reis, princeses, dracs...Els contes els narren moltes històries i llegendes, però ben pocs coneixen com és realment un castell, com s’hi vivia, quines armes tenien per defensar-se, com cuinaven i què menjaven, com rentaven la roba, com es protegien del fred...Amb la visita al castell el seu món deixarà de ser imaginari i en seran coneixedors de primera mà.

Els objectius del taller inclouen:
- L’estudi i evolució des de l'Edat Mitja fins als nostres dies a través del vestuari: Farem de detectius i descobrirem com la història i els esdeveniments es reflecteixen en la indumentària.
- Coneixerem els gustos dels nobles de la cort i l'impuls en el comerç i les relacions internacionals que provoquen la recerca de nous teixits i tècniques de tenyit en altres cultures.
- Coneixerem també com el vestuari s’adapta al medi i a les innovacions socials.
- Sabrem dels usos i costums de l’època per mitjà de la descripció detallada de cada peça del vestuari, des del barret fins a la bossa almoinera, passant pels capells i les avarques...
- Confeccionarem una peça del vestuari i una desfilada amb models medievals protagonitzada pels mateixos participants al taller.

L’ACTIVITAT INCLOU:
• Visita guiada al castell de Montsonís
• Taller Indumentària medieval
• Dossier de treball
• Reserva d’un espai on dinar (entrepà dut pels nens)
• S’enduen a casa una peça cosida per ells mateixos.
Aprendre la nostra història a través de la indumentària, relacionant les innovacions en el vestit amb els avenços socials i les relacions internacionals. El taller també compta amb una part pràctica.
Última actualització: 07/09/20
Fitxa tècnica
CI
CM
CS
ESO1C
ESO2C
BTX
EE
Tipus d'activitat
Jornada lúdica, Taller participatiu, Visites i itineraris
Àrea de coneixement
Artesania, Disseny, Història, cultura i patrimoni
Temàtica
#escolar
ODS
Mig dia
De pagament
Fora del centre escolar espai interior
Idiomes
Contacte
CONTACTA