Compte amb els déus!

Aquest taller pretén introduir-nos en el pensament de la cultura romana, considerada el fonament de la nostra cultura. Conèixer els personatges i les seves històries, veure què s’amaga darrere de les característiques de cada un... Un viatge al món de les creences que ens permetrà saber moltes més coses d’aquesta gran civilització.
Una manera didàctica, divertida i participativa d’introduir-nos en la comprensió de la mitologia clàssica, reforçant la idea de la importància i la necessitat de conservar el nostre patrimoni.
El taller s’inicia a l’espai d’exposició del Museu de Nàutica del Masnou referent al món romà i seguirem per l’àmbit dels mites dels mariners, cosa que ens servirà per explicar la relació entre els diferents déus i el món del mar a través del temps. Un cop definits aquests conceptes, es proposarà un joc que ens permetrà relacionar les principals divinitats de l’Olimp amb els seus atributs.
Posteriorment, a l’aula, farem una tauleta de guix per a cadascú on representarem imatges marines i mitològiques. Després, tocarà als alumnes explicar als seus companys el tema representat i la història o mite associat, sempre amb l’ajuda de l’educador. Així podrem veure com les històries de l’Olimp no s’allunyen tant de la nostra realitat actual.

Què hi aprendrem?
Característiques generals de la mitologia clàssica.
Saber algun relat mitològic especialment vinculat al món marítim.
Valorar les peces del Museu com a fonts d’informació
Última actualització: 26/07/16
Fitxa tècnica
ESCOLAR
CM
CS
Tipus d'activitat
Taller participatiu
Àrea de coneixement
Arts i música, Ciències de la naturalesa i tecnologia
Temàtica
#escolar
ODS
Entre 1 i 2h
Gratuïta
Fora del centre escolar espai interior
Idiomes
Contacte
CONTACTA