Del mar a la taula

Saps on viuen el peixos? I què passa des que són al mar fins que arriben al nostre plat? T’agradaria fer de cuiner per un dia i elaborar una deliciosa recepta que després pots ensenyar a casa? Si tens curiositat per allò que t’envolta i vols saber més coses de la feina dels pescadors, els peixaters i els cuiners, vine un matí al Museu i farem un munt de coses!
Iniciarem l’activitat al Museu de Nàutica del Masnou, a l’espai dedicat a la pesca, on ens introduirem en el món dels pescadors i veurem quins tipus de peixos es poden pescar a les aigües de la nostra costa. Seguidament, baixarem al Mercat Municipal, on podrem veure directament totes les espècies de les quals haurem parlat anteriorment.
Per finalitzar, anirem a l’aula taller, on cuinarem una recepta en què aparegui algun tipus de peix dels que haurem vist. D’aquesta manera, podrem observar tot el procés que segueix un peix o crustaci des que es pesca al mar fins que el tenim al plat.
Què hi aprendrem?
Com es pesca de manera tradicional. Quins estris es fan servir.
Què és un mercat i què es ven a cada parada.
Quins aliments ens convenen més. Per què hem de menjar peix?
Última actualització: 26/07/16
Fitxa tècnica
ESCOLAR
INF2
CI
Tipus d'activitat
Taller participatiu
Àrea de coneixement
Coneixement del medi i Biologia
Temàtica
#escolar
ODS
Mig dia
Gratuïta
Fora del centre escolar espai interior
Idiomes
Contacta

La informació de contacte només és visible per a usuaris registrats al portal.

Identifica't