IV edició del Programa Recerkids - Recerca científica a les escoles

Recerkids, el programa de ciència que el curs passat va aplegar més de 110 escoles de tot Catalunya, ja ha obert inscripcions. El període d'inscripció és fins al 15 de novembre.

Recerkids és una iniciativa impulsada per la Direcció General de Recerca dins del seu programa d’activitats pedagògiques, que tenen l’objectiu de divulgar la ciència a les escoles i donar a conèixer la tasca dels centres de Recerca de Catalunya.

El programa s'estructura en dues fases:

Fase 1 - Recerca científica: liderats per un/a mestre/a, els grups-classe que s'hi inscriguin hauran de dur a terme una recerca científica sobre la temàtica de l'ECOLOGIA.
Per dur a terme aquest procés, el professorat rebrà instruccions, material didàctic i assessorament.

Fase 2 - Congrés científic: els grups-classe que s'hagin inscrit primer podran participar en una jornada per compartir amb altres equips de recerca els resultats del seu projecte i, alhora, gaudir d’una sèrie de propostes lúdiques i d'experimentació científica.

En aquesta IV edició, el congrés tindrà lloc a quatre universitats: UNIVERSITAT AUTÒNOMA DE BARCELONA, UNIVERSITAT DE GIRONA, UNIVERSITAT DE LLEIDA I UNIVERSITAT ROVIRA I VIRGILI.

CALENDARI

INSCRIPCIONS: del 17 de setembre al 15 de novembre.
RECERCA A L'AULA: Del 8 de gener AL 24 d'abril.
CONGRESSOS: Durant el maig (dates a concretar)


Un programa educatiu impulsat per la Direcció General de Recerca de la Generalitat de Catalunya i Eduxarxa amb l’objectiu d’apropar la recerca científica a l’alumnat de 5è i 6è de Primària.
Última actualització: 13/12/19
Fitxa tècnica
CS
Tipus d'activitat
Projectes de llarga durada
Àrea de coneixement
Ciències de la naturalesa i tecnologia, Recerca
Temàtica
#escolar, #STEM
ODS
Llarga durada
Gratuïta
L'activitat es realitza en el centre escolar
Idiomes
Contacte
CONTACTA