Taller educació emocional "La nena que volia ser la Lluna"

El conte ens ofereix explorar diferents imaginaris i amb tots ells podem conèixer i treballar les nostres emocions, sentiments i desitjos. Els explicaré com va nàixer aquesta entranyable història escrita per 96 nens i nenes i els proposo uns tallers on des d’un principi els alumnes en són els protagonistes partint de la premissa:

“tinc ganes que m’expliqueu quina és la vostra història”

Crearem una “instal·lació amb desitjos a la lluna” a partir d’elements simbòlics del llibre perquè quedi constància del taller i no sigui res efímer. Una oportunitat per crear dins de l’escola i que quedi per sempre més perquè quan ho vegem pensem en tot el que hem fet i podem arribar a fer.

SINOPSI

La Laura des de ben petita ha somiat en ser la Lluna i visitar-la. Tothom es riu del seu somni i ningú creu que es pugui fer realitat. Gràcies a la visita que fa a un museu d’astronomia aconsegueix unes entrades per poder viatjar al seu lloc somiat. A la Lluna, hi coneix un amic molt especial, el Pep Piplot. Un dia, però, la Laura cau i l’han de dur a l’hospital on li comenten que hi haurà d’estar durant uns mesos. Allà hi farà molts amics com el Pep, un nen malalt de càncer amb qui juga moltes estones i acompanya en les quimioteràpies. El dia que li donen l’alta a la Laura, rep la notícia que el seu amic Pep ha mort. En aquell moment el Pep Piplot arriba de la Lluna per explicar-li un secret: a Llunicity tots els habitants són aquells nens i nenes que no han superat una malaltia.

El conte el vam escriure i dibuixar durant tres mesos entre 96 nens i nenes que tenien des dels 4 fins a 13 anys entre el diferent alumnat que tenia a l’activitat de teatre.
La Laura des de ben petita ha somiat en ser la Lluna i visitar-la. Tothom es riu del seu somni i ningú creu que es pugui fer realitat. Llibre de referència per treballar la pèrdua entre els més petits
Material complementari
Dossier dels tallers
Última actualització: 07/07/20
Fitxa tècnica
CI
CM
Tipus d'activitat
Taller participatiu
Àrea de coneixement
Teatre, Educació cívica, en valors i per la pau, Ètica, filosofia i debat, Tutoria i convivència, Llengua i literatura catalana
Temàtica
#escolar, #contacontes, #astronomia
ODS
Fins a 1h
De pagament
L'activitat es realitza en el centre escolar
Idiomes
Català
Contacte
CONTACTA