MÓN SANT BENET: Fenòmens a la carta

Truites sense ou i flams sense llet. Us proposem viatjar al món de la cuina científica a través del treball que ha fet la Fundació Alícia creant receptaris per a col·lectius amb al·lèrgies i intoleràncies o algun tipus de problemàtica alimentària. Descobrirem recursos com els gelificants i els emulsionants, en coneixerem el funcionament i posarem en pràctica les seves propietats elaborant diversos plats saborosos i aptes per tothom.

OBJECTIU: Apropar-nos als fenòmens culinaris des d’un punt de vista científic amb la intenció d’apropar la ciència a la vida quotidiana i veure com aquesta és capaç de donar-nos solucions per a problemes d’al·lèrgies o intoleràncies alimentàries.

“Món St Benet proposa als professionals de l’ensenyament un seguit d’activitats educatives, convençuts que el conjunt patrimonial i cultural del Monestir i d’Alícia han de ser una eina d’educació i un espai lúdic d’aprenentatge i de valorització de la història, l’art, l’entorn natural, l’alimentació i la seva relació amb els avenços científics i tècnics. El programa educatiu, confeccionat a partir dels currículums escolars i que consta de visites i tallers per a tots els nivells educatius, fa un èmfasi especial en els continguts procedimentals, és a dir, l’objectiu és que l’experimentació sigui la principal activitat d’aprenentatge.
Aquesta és la característica diferencial dels tallers de cuina i alimentació, dels tallers d’història relacionats amb el monestir, dels tallers d’entorn a partir de les arts plàstiques i de les activitats a l’hort d’aprendre.”
Experiències científiques creatives per resoldre problemàtiques alimentàries
Última actualització: 22/02/21
Fitxa tècnica
ESO2C
BTX
CF
Tipus d'activitat
Taller participatiu
Àrea de coneixement
Història, cultura i patrimoni
Temàtica
#alimentació, #escolar
ODS
Entre 1 i 2h
De pagament
Fora del centre escolar espai interior
Idiomes
Català
Contacta

La informació de contacte només és visible per a usuaris registrats al portal.

Identifica't