MÓN SANT BENET: Frescos de butxaca

Des dels grecs antics fins els artistes italians del barroc, la tècnica del fresc ha estat utilitzada en multitud d’obres d’art, també en els murs de les esglésies romàniques medievals. Us convidem a descobrir aquesta tècnica mil·lenària i a posar-la en pràctica creant el nostre propi fresc amb autèntic morter de calç i pigments professionals. I un cop tinguem l’obra acabada, podrem marxar a casa amb un bocí d’art a la butxaca.

OBJECTIU: Aprendre i experimentar en què consisteix la mil·lenària tècnica de la pintura al fresc, observant què és el que la fa ser una de les més resistents i disposar de totes les eines per diferenciar-la d’altres tècniques pictòriques.

“Món St Benet proposa als professionals de l’ensenyament un seguit d’activitats educatives, convençuts que el conjunt patrimonial i cultural del Monestir i d’Alícia han de ser una eina d’educació i un espai lúdic d’aprenentatge i de valorització de la història, l’art, l’entorn natural, l’alimentació i la seva relació amb els avenços científics i tècnics. El programa educatiu, confeccionat a partir dels currículums escolars i que consta de visites i tallers per a tots els nivells educatius, fa un èmfasi especial en els continguts procedimentals, és a dir, l’objectiu és que l’experimentació sigui la principal activitat d’aprenentatge.
Aquesta és la característica diferencial dels tallers de cuina i alimentació, dels tallers d’història relacionats amb el monestir, dels tallers d’entorn a partir de les arts plàstiques i de les activitats a l’hort d’aprendre.”
Taller de creació plàstica a l’entorn de la tècnica del fresc
Última actualització: 22/02/21
Fitxa tècnica
CS
ESO1C
ESO2C
Tipus d'activitat
Taller participatiu
Àrea de coneixement
Artesania, Pintura, Història, cultura i patrimoni
Temàtica
#art, #escolar
ODS
Entre 1 i 2h
De pagament
Fora del centre escolar espai interior
Idiomes
Català
Contacte
CONTACTA