El meu petit univers (Tarragona)

El meu petit univers és un concert pedagògic en què l'alumnat descobrirà la història de l'univers a través d'una narració dinamitzada i amb acompanyament musical en directe. Aquest concert pedagògic és eminentment participatiu: combina narració, música (una fusió d'instruments acústics de diverses parts del món amb música electrònica) i la participació activa dels infants.

El meu petit univers és un concert pedagògic en què s'explica la història de l'univers a través d'una narració dinamitzada i amb acompanyament musical en directe. Unes imatges que es van projectant al llarg del concert posen de relleu i exemplifiquen el que s'està explicant.
El meu petit univers vol acostar els infants a l'àmbit de la ciència amb un espectacle del qual formen part, jugant i identificant algunes de les claus més significatives d'aquesta història, que interpreten conjuntament amb els músics, el narrador i el dinamitzador. Aquest concert pedagògic és eminentment participatiu. Al llarg dels 50 minuts que dura l'espectacle, es van combinant narració, música (una fusió d'instruments acústics de diverses parts del món amb música electrònica) i la participació activa dels infants, que van explicant algunes de les fites de l'evolució de l'univers, fins a arribar al sistema solar i el planeta Terra.
A grans trets, la narració es divideix en tres blocs temàtics:
1. L'origen de l'univers (el Big Bang o la gran explosió)
2. La formació de les estrelles
3. El sistema solar
El concert s'acaba amb una ronda de dubtes i preguntes.


OBJECTIUS
- Identificar els esdeveniments fonamentals que caracteritzen la història de l'univers.
- Participar en el procés de construcció d'una història, fent servir diverses eines d'expressió artística (música, ball, ritme, narració).
- Valorar l'aportació de la ciència a la societat, en concret, l'astronomia, a través d'un format participatiu.
- Reconèixer sons, ritmes i melodies diversos amb l'ús d'instruments no gaire habituals.

PROMOCIONS
* Durant tot el curs, descompte del 50% en les visites a les exposicions si es fa una altra activitat el mateix dia.
* Fes una activitat de ciència a CaixaForum Tarragona, i et convidem a tu i a la classe a visitar gratis CosmoCaixa Barcelona i a fer-hi l'activitat conduïda que trieu. Una invitació per cada reserva.

** Places limitades. Es prega màxima puntualitat.
Un concert pedagògic en què l'alumnat descobrirà la història de l'univers a través d'una narració dinamitzada i amb acompanyament musical en directe.
Última actualització: 29/04/2020
Fitxa tècnica
CM
CS
Tipus d'activitat
Audició musical, Teatre
Àrea de coneixement
Música, Coneixement del medi i Biologia, Física
Temàtica
#ciencia, #música, #escolar, #STEM
Objectius de desenvolupament sostenible
Novembre
De pagament
Idiomes
Contacte
CONTACTA