Eines usuari


VOLS PUBLICAR LA TEVA OFERTA EDUCATIVA?

Probable o improbable? (Lleida)

Quina probabilitat hi ha que dues d’entre 23 persones facin els anys el mateix dia? I entre 30? En aquesta xerrada, Fernando Blasco Contreras desafiarà la intuïció de l’alumnat, perquè descobreixi que un càlcul de probabilitats ens ajuda a percebre com bastant probables moltes situacions quotidianes aparentment excepcionals. Després de l’explicació i el càlcul de probabilitats, l’alumnat deduirà que algunes coses que semblen màgia, en realitat tenen un fonament matemàtic.

Fernando Blasco Contreras és doctor en Ciències Matemàtiques per la Universitat Complutense de Madrid i professor titular de la Universitat de Matemàtica Aplicada a la Universitat Politècnica de Madrid. Actualment està interessat en la divulgació científica, la relació entre educació i divulgació i en la introducció de la ciència com a part de la cultura. És autor dels llibres Matemagia, El periodista matemático, Tu hijo puede ser un genio de las mates, Un conejo matemático en la chistera i Más allá de la razón áurea: las constantes matemáticas. Des del 2018 és membre del Committee for Raising Public Awareness, de l’European Mathematical Society.

OBJECTIUS
Explorar les matemàtiques des d’una perspectiva lúdica comprenent, alhora, la seva importància en la societat del segle XXI.
Prendre consciència que fer un bon càlcul de probabilitats ajuda a prendre bones decisions en la vida o a advertir quan podem ser objecte de manipulació.
Descobrir que tant en la màgia com en els jocs d’atzar s’amaga una probabilitat molt calculada que pot crear il·lusió o engany.

PROMOCIÓ
* Durant tot el curs, descompte del 50% en les visites a les exposicions si es fa una altra activitat el mateix dia.

** Places limitades. Es prega màxima puntualitat.

Dilemes, estimacions i sorpreses

Dóna’ns la teva opinió!


FITXA TÈCNICA

  • eso2c
  • btx
  • cf

Àrees de coneixement

  • Matemàtiques

Objectius de desenvolupament sostenible

minusvalido
ciego1
sordo1
dentrocentroescolar
Abril
Dj ( MatÍ a les 10 h )
150
30€ / Grupo
dentrocentroescolar
Fora del centre escolar espai interior

CONTACTE

La informació de contacte només és visible per a usuaris registrats al portal.