Eines usuari


VOLS PUBLICAR LA TEVA OFERTA EDUCATIVA?

Cosins de ximpanzés i parents de neandertals (Lleida)

En aquesta xerrada, el Dr. Tomàs Marquès i Bonet presentarà els darrers descobriments relacionats amb l’evolució humana, i farà un èmfasi especial en la importància que aporten la investigació i els estudis genètics per entendre-la. L’objectiu n’és compartir amb l’alumnat respostes a preguntes com «qui som?», «l’home ve del mico?», «què és el que ens defineix com a humans?», «som únics?», «per què van desaparèixer els neandertals?» o «es pot parlar de races humanes?».

«Qui som?». Aquesta pregunta forma segurament la base per entendre per què els humans som l’únic primat que ha acabat colonitzant tot el planeta Terra. Les idees predominants sobre la nostra posició a la natura, la nostra unicitat i la nostra història evolutiva i cultural han quedat radicalment modificades gràcies a grans descobertes científiques. Dins de les moltes aproximacions per entendre l’evolució humana, la genètica és actualment una de les eines més poderoses que tenim per entendre com hem arribat fins aquí i el nostre gran èxit evolutiu.

De fet, ha estat durant els darrers deu anys que hi ha hagut els canvis més grans en la percepció dels humans com a espècie i la nostra posició dins del complicat arbre evolutiu. És en aquest context que durant la xerrada intentarem donar resposta a preguntes com aquestes: «hi ha races humanes?”, «l’home ve del mico?», «què és el que ens defineix com a humans?», «som únics?» o «per què van desaparèixer els neandertals?».

OBJECTIUS:
– Reconèixer la importància de la genètica com a eina per entendre l’evolució humana.
– Analitzar resultats científics i relacionar-los amb la recerca sobre la naturalesa humana en relació amb la resta d’éssers vius.
– Reconsiderar la posició de la humanitat dins l’arbre evolutiu de la vida.

PROMOCIÓ
* Durant tot el curs, descompte del 50% en les visites a les exposicions si es fa una altra activitat el mateix dia.

** Places limitades. Es prega màxima puntualitat.

Evolució humana i genètica.

Dóna’ns la teva opinió!


FITXA TÈCNICA

  • eso2c
  • btx
  • cf

Àrees de coneixement

  • Coneixement del medi i Biologia

Objectius de desenvolupament sostenible

minusvalido
ciego1
sordo1
dentrocentroescolar
Gener
Dv ( Divendres 17 de gener, a les 10 h )
30
30€ / Grupo ( Preu variable )
dentrocentroescolar
Fora del centre escolar espai interior

CONTACTE

La informació de contacte només és visible per a usuaris registrats al portal.