Cinema i debat: Youth

Youth#4 és una creació teatral en la qual joves de diferents instituts de Barcelona i de tot Catalunya compartiran amb el públic la visió que tenen del món. Quins són els seus somnis, aspiracions, pors, idees de l'amor i de la mort? Quina consciència tenen del món en el qual viuen, del lloc que ocupen? A partir de l'experiència Youth#4, l'alumnat podrà participar en un debat per analitzar els clixés que condicionen la joventut.


EL CICLE
Cinema i debat vol situar els joves davant qüestions socials que els afecten. En cadascuna de les sessions es projectarà un documental o una pel·lícula sobre un tema diferent, que es complementarà amb les aportacions d'un expert. L'alumnat li podrà fer preguntes, però, sobretot, podrà reflexionar sobre el que ha vist i expressar les seves opinions i inquietuds.

ELS CONVIDATS
Carles Feixa és especialista en l'estudi de les cultures juvenils. És doctor en Antropologia Social i treballa de professor a la Universitat de Lleida. Ha estat assessor per a polítiques de joventut de les Nacions Unides. És coeditor de la revista Young i autor de més de 25 llibres, entre els quals destaquen De jóvenes, bandas y tribus, Generación @, Culturas juveniles en España i Global Youth?

ACTIVITAT CONDUÏDA PER
Neus Grifoll ha estudiat Belles Arts a la Universitat de Barcelona, i Cinema i Audiovisuals a l'ESCAC. Compagina l'activitat cinematogràfica amb el món de l'educació, treballant en diversos centres. Ha estat professora de fotografia a l'escola de disseny Elisava, i des del 2003 col·labora amb l'Obra Social "la Caixa".

OBJECTIUS
- Comunicar els seus pensaments i emocions des de l'escolta, el respecte i l'acceptació en un espai d'expressió lliure.
- Reflexionar a l'entorn dels clixés que condicionen la joventut.
- Comprendre com l'experiència individual impacta sobre la societat i pot arribar a transformar-la.

PROMOCIÓ
* Descompte del 50% combinant visites a les exposicions o a l'edifici amb una altra activitat.

** Si veniu amb alumnes d'integració en el vostre grup, feu-nos-ho saber. Treballarem per donar resposta a les seves necessitats. Es prega màxima puntualitat. Si veniu amb un grup d'educació especial, informeu-nos amb antelació. Treballarem per preparar l'activitat escollida o us proposarem l'activitat més adequada a les necessitats del grup. Activitat recomanada per a grups d'educació d'adults.
La paraula dels joves. A partir de l'experiència Youth#4, l'alumnat podrà participar en un debat per analitzar els clixés que condicionen la joventut.
Última actualització: 14/06/2019
Fitxa tècnica
ESCOLAR
ESO2C
BTX
CF
Tipus d'activitat
Taller participatiu, Teatre
Àrea de coneixement
Teatre, Bullying, Educació cívica, en valors i per la pau, Ètica, filosofia i debat, Tutoria i convivència
Temàtica
#escolar
Objectius de desenvolupament sostenible
Març
Gratuïta
Idiomes
Contacte
CONTACTA