Eines usuari


VOLS PUBLICAR LA TEVA OFERTA EDUCATIVA?

Cinema i debat: Els límits de l’obediència

Què vol dir obeir i fins a quin punt estem disposats a fer-ho? A qui reconeixem l’autoritat? Quin paper hi té la televisió i on radica el seu poder? Quina presència té la violència a la televisió i per què la tolerem? Aquestes són algunes de les qüestions que planteja la pel·lícula Els límits de l’obediència i sobre les quals l’alumnat reflexionarà i intentarà contestar amb l’ajuda de Vega González, experta en el tema.

EL CICLE:
Cinema i debat pretén situar els joves davant de qüestions socials que els afecten. En cadascuna de les sessions es projectarà un documental o una pel·lícula sobre un tema diferent, que es complementarà amb les aportacions d’un expert. L’alumnat podrà fer-li preguntes, però, sobretot, podrà reflexionar sobre el que ha vist i expressar les seves opinions i inquietuds.

ELS CONVIDATS
Vega González
– Psicòloga clínica, especialitzada en addiccions i experta en socioaddiccions (addiccions sense substància tòxica). Ha estudiat Infermeria i Psicologia a la Universitat de Barcelona i també un màster en trastorns del llenguatge a la Universitat Politècnica de Catalunya.
Des del 1988 treballa com a psicòloga clínica, al principi en l’àmbit del diagnòstic, el tractament i la rehabilitació en diferents camps de la drogoaddicció i la salut mental, i actualment com a gerent a AIS (Atenció i Investigació de Socioaddiccions), on, entre altres coses, ha participat en l’elaboració d’un programa de prevenció escolar sobre manipulació psicològica. També és professora del programa “Salut i escola” i formadora de professionals de la salut, i ha estat terapeuta en grups d’autoestima amb dones amb dependència emocional, perita en judicis i membre dels grups d’infància i formació del Consell de l’Audiovisual de Catalunya.

ACTIVITAT CONDUÏDA PER:

Neus Grifoll
– Ha estudiat Belles Arts a la Universitat de Barcelona, i cinema i audiovisuals a l’ESCAC. Compagina l’activitat cinematogràfica amb el món de l’educació, i treballa en diversos centres. Ha estat professora de fotografia a l’escola de disseny Elisava, i des del 2003 col·labora amb l’Obra Social “la Caixa”.

El documental:
El joc de la mort (Le jeu de la mort).
Dir. Thomas Bornot
Gilles Amado
França, 2010

OBJECTIUS
– Analitzar críticament què entenem per obediència i autoritat en la societat actual.
– Qüestionar-se i fer servir l’argumentació per consolidar el pensament propi.
– Valorar la importància del gènere cinematogràfic com a font d’enriquiment personal i social.

PROMOCIÓ
* Descompte del 50% combinant visites a les exposicions o a l’edifici amb una altra activitat.

** Si veniu amb alumnes d’integració en el vostre grup, feu-nos-ho saber. Treballarem per donar resposta a les seves necessitats. Es prega màxima puntualitat. Si veniu amb un grup d’educació especial, informeu-nos amb antelació. Treballarem per preparar l’activitat escollida o us proposarem l’activitat més adequada a les necessitats del grup. Activitat recomanada per a grups d’educació d’adults.

Fins on som capaços d’obeir? Després de veure la película l’alumnat debatrà i es qüestionarà el significat de obediència i autoritat.

Dóna’ns la teva opinió!


FITXA TÈCNICA

  • eso1c
  • eso2c
  • btx
  • cf

Àrees de coneixement

  • Cinema
  • Educació cívica, en valors i per la pau
  • Ètica, filosofia i debat
  • Tutoria i convivència

Objectius de desenvolupament sostenible

  • Educació
minusvalido
ciego1
sordo1
dentrocentroescolar
Febrer
Dv ( Divendres 28 de febrer de 2020, a les 10 h )
30
30€ / Grupo
dentrocentroescolar
Fora del centre escolar espai interior

CONTACTE

La informació de contacte només és visible per a usuaris registrats al portal.