Eines usuari


VOLS PUBLICAR LA TEVA OFERTA EDUCATIVA?

LA BIOLOGIA A L’ERA POSTGENÒMICA: LA BIOINFORMÀTICA

La bioinformàtica és la intersecció entre biologia, matemàtiques, estadística i computació. En aquesta xerrada, l’alumnat s’endinsarà en aquest camp a través de la seva història i la seva relació amb la biologia actual, apreciant la seva importància en la genòmica, la resolució d’estructures de proteïnes o l’evolució. Comprendrà la utilitat que té en la investigació biològica, especialment biomèdica, on la quantitat de dades és desbordant, el fenomen biològic complex i mana la incertesa.

Hafid Laayouni és doctor en Ciències Biològiques i màster en Genètica per la Universitat Autònoma de Barcelona. És professor del Departament de Ciències Experimentals i de la Salut de la Universitat Pompeu Fabra i de l’School of International Studies (ESCI-UPF). Des del 2016, és cap d’estudis del Grau de Bioinformàtica (UPF, UPC i UB).

Mireia Olivella és doctora en Bioquímica i Biologia Molecular per la Universitat Autònoma de Barcelona. És professora de l’School of International Studies (ESCI-UPF). Des del 2017 és coordinadora del Grau de Bioinformàtica (UPF-UPC-UB). Actualment col·labora amb grups de recerca clínics i experimentals de l’Hospital Clínic, Hospital Sant Joan de Déu, i Hospital de Bellvitge.

OBJECTIUS
– Descobrir la importància de la bioinformàtica a través de casos pràctics de diversos camps d’investigació.
– Adonar-se de com la recerca és cada vegada més interdisciplinària, i de com emergeixen noves disciplines per donar resposta a noves necessitats.
– Ser conscient de la necessitat de convertir la informació en coneixement per aconseguir una millora de la salut i la prevenció.

PROMOCIONS
*Descompte del 50 % en les activitats que es facin del 12 de setembre al 31 d’octubre de 2019.
*Descompte del 50% de setembre a juny en les visites dinamitzades (novetat del curs 19/20) a la nova Sala Univers.
*Descompte del 50 % de setembre a juny als tallers del LAB MAT (novetat del curs 19/20).

Xerrada on l’alumnat s’endinsarà en el camp de la bioinformàtica a través de seva història i la seva relació amb la biologia actual

Dóna’ns la teva opinió!


FITXA TÈCNICA

  • eso1c
  • eso2c
  • btx
  • cf

Àrees de coneixement

  • Coneixement del medi i Biologia
  • Informàtica, telecomunicacions i robòtica
  • Matemàtiques

Objectius de desenvolupament sostenible

minusvalido
ciego1
dentrocentroescolar
Abril
Dt ( Matí a les 10h )
Sense límit
20€ / Grupo ( Preu variable )
dentrocentroescolar
Fora del centre escolar espai interior

CONTACTE

La informació de contacte només és visible per a usuaris registrats al portal.