Les plantes de les bruixes

L'Associació Mediambiental la Sínia, amb més de 20 anys d'experiència en educació ambiental, us vol presentar el nou Centre d'Educació Ambiental L'Hort de Cal Fèlix a la Riera de Gaià.

L'activitat de Les plantes de les bruixes ens descobrirà el món de les plantes aromàtiques i medicinals i com en feien ús les bruixes antigament i com aprofitem les seves propietats i virtuts en l'actualitat.
Identificarem diferents plantes medicinals i farem jocs d'experimentació i descoberta, fent ús dels nostres sentits. L'olfacte, la vista, el gust; tot ens dóna pistes per descobrir-les.
Qui eren les bruixes i bruixots? Amb la seva saviesa i coneixement de l'entorn podien aprofitar els recursos que ens ofereix la natura.
En aquesta jornada els alumnes faran de bruixes i bruixots; es faran el seu amulet, aprendran quines plantes tenim al nostre abast, per a què serveixen i com les podem utilitzar, en collirem i les posarem a assecar per conservar-les, farem beuratges màgics (tisanes i infusions) i farem un taller en que elaborarem algun producte a partir de les plantes (hi ha diferents opcions segons edats i interessos).
Aquesta activitat pretén apropar-nos a la natura, a la saviesa popular i a les plantes que tenim en el nostre entorn d'una forma divertida.

És adaptable a diferents nivells de primària. El plantejament és diferent per a cada cicle.
A l'Hort de Cal Fèlix podreu divertir-vos fent de bruixes i bruixots, tot coneixent les plantes aromàtiques i medicinals amb jocs i experiments, us hi atreviu?
Última actualització: 26/04/2020
Fitxa tècnica
INF2
CI
CM
CS
EE
Tipus d'activitat
Taller participatiu, Visites i itineraris
Àrea de coneixement
Coneixement del medi i Biologia, Història, cultura i patrimoni, Educació cívica, en valors i per la pau
Temàtica
#ciencia, #natura, #flora, #STEM
Objectius de desenvolupament sostenible
Abril, Maig, Juny, Setembre, Octubre, Novembre
De pagament
Idiomes
Contacte
CONTACTA