Projecte integral de coeducació i atenció a la diversitat a les escoles d’educació infantil i primària

Des del naixement de la cooperativa el 2009, Fil a l’Agulla ha desenvolupat i consolidat la seva trajectòria en el món educatiu, en consonància amb les necessitats i mancances que anem detectant a les escoles i instituts en relació a l'atenció a la diversitat i les violències de gènere.

Promoure una educació que qüestioni els estereotips de gènere i valori el món relacionat amb allò tradicionalment femení és central per a nosaltres. Coeducar també vol dir contribuir a crear una escola més democràtica, inclusiva i participativa, que tingui en el centre els valors cooperatius. Una escola que valora i atén la diversitat, que fomenta ensenyar i aprendre de forma ètica, no discriminatòria, ensenyar i aprendre a cuidar-nos i cuidar de les persones, a mirar-nos, a posar-nos en la pell de les altres persones, a ser autònomes, a demanar ajuda, a cuidar de la Terra, de la casa i de l’escola.

Gràcies als aprenentatges dels feminismes islàmics i el compartir amb expertes en interculturalitat per garantir una perspectiva decolonial als nostres projectes, treballem avui d’una forma més interseccional, que té en compte altres eixos de discriminació i com interseccionen. Posem el focus en la intersecció entre gènere i racisme, sense descuidar la influència de la classe social i les capacitats intel·lectuals i físiques, entre d’altres.

Contemplem l’escola com un punt de trobada de tota una comunitat formada per diferents agents, els quals, des de diferents rols, comparteixen un objectiu comú: el desenvolupament i benestar dels infants i joves. Per aquesta raó, apostem per un projecte integral que inclou tota la comunitat educativa: equip directiu, professorat, monitoratge, alumnat, famílies i altres professionals del centre.
Última actualització: 02/12/2019
Fitxa tècnica
INF1
INF2
CI
CM
CS
Tipus d'activitat
Formació professorat i families, Projectes de llarga durada, Taller participatiu
Àrea de coneixement
Bullying, Educació cívica, en valors i per la pau
Temàtica
#escolar
Objectius de desenvolupament sostenible
Tot el curs
Gratuïta
Idiomes
Català
Contacte
CONTACTA