Curs d'Estiu BIG VAN CIENCIA per a Professorat: Converteix al teu alumnat en comunicadors científics

Una manera excel·lent d'aconseguir que l'alumnat aprengui sobre ciència i tecnologia és fer que siguin ells mateixos els qui comuniquin aquest contingut als seus companys i companyes. Si, a més a més, aconseguim que "vulguin" explicar aquests conceptes, l'aprenentatge es converteix en diversió.

En aquest curs coneixerem el "Protocol PERFORM", un conjunt d'activitats participatives que permeten al professorat fer que el seu alumnat treballi un contingut científic de manera crítica, raonada, ètica i amb dimensió de gènere, per convertir-lo en un autèntic monòleg científic que representaran davant dels seus companys de classe. Es tracta d'una sèrie d'eines pedagògiques eficaces per ensenyar no tan sols ciència, sinó també llengua i literatura, de manera divertida i engrescadora per a l'alumnat. I és que el teatre ha estat utilitzat en innumerables ocasions com a recurs educatiu, ja que integra les dimensions racional i emocional dins del procés d'aprenentatge. En aquest sentit, el projecte europeu PERFORM revoluciona l'ensenyament de les disciplines STEM (Science, Tecnologi, Engineering and Mathematics) utilitzant les arts escèniques per a reflexionar sobre la dimensió més humana de la ciència i els valors de la Investigació i Innovació Responsables, que inclouen les implicacions ètiques del procés de recerca, els estereotips relacionats amb la ciència (tant positius com negatius) o les barreres a les quals s'enfronten les noies a l'hora de triar una carrera STEM, entre d'altres.

En aquest curs treballarem amb eines pròpies de les arts escèniques i la comunicació oral de la ciència per a fer més enriquidores les classes amb l'alumnat. Durant el procés discutirem els grans reptes als quals s'enfronta la ciència del segle XXI, explorarem les sortides laborals relacionades amb les carreres STEM, aprendrem a com transmetre a l'alumnat el procés de construcció de la ciència i el mètode científic i analitzarem les pseudociències amb un esperit crític i reflexiu. Mitjançant tallers participatius, el professorat assistent a aquest curs crearà petites peces teatrals centrades en temàtiques relacionades amb la ciència i la seva dimensió més humana. D'aquesta forma, a més de millorar les capacitats del professorat pel que fa a la comunicació oral, s'interioritzaran les eines per a poder-les aplicar a l'aula i fer que en un futur el seu alumnat generi monòlegs científics.

Inscriu-te aquí: https://www.uab.cat/web/formacio/activitats-d-estiu/cursos-d-estiu-professorat-no-universitari-2019/converteix-al-teu-alumnat-en-comunicadors-cientifics-1345786968314.html
Amb aquest curs aprendràs una metodología participativa que et permetrà convertir al teu alumnat en comunicadors científics, treballant el pensament crític i les capacitats comunicatives.
Última actualització: 20/05/2019
Fitxa tècnica
ESCOLAR
PROF-FAM
ESO1C
ESO2C
BTX
CF
Tipus d'activitat
Formació professorat i families
Àrea de coneixement
Teatre, Ciències de la naturalesa i tecnologia, Llengua i literatura catalana, Llengua i literatura castellana, Matemàtiques, Recerca, Formació professorat
Temàtica
#escolar
Objectius de desenvolupament sostenible
Juliol
Gratuïta
Idiomes
Contacte
CONTACTA