Visita a l'horta ecològica (Girona)

Diferent títol de l'activitat segons cicle: Infantil "Aprenem a plantar!"; primària "Anem a fer d'hortolans!" i ESO "Visita a una horta ecològica".

Els continguts s'adapten segons curs i cicle. Activitat totalment participativa. Possibilitat d'adaptació per a Cicles Formatius.

Infantil: Visita i reconeixement d’una horta on trobarem totes les hortalisses de temporada. Un cop feta una observació general treballarem nosaltres mateixos a l’horta, preparant el nostre propi planter (sembrant llavors) i trasplantant plançons ja crescuts a la terra mare, que després caldrà regar. Cada alumne s’endurà una planta a l’escola, per tenir-ne cura i seguir-ne l’evolució fins al fruit.

Primària: Visita i reconeixement d’una horta on trobarem totes les hortalisses de temporada. Un cop feta una observació general treballarem nosaltres mateixos a l’horta, aprendrem a sembrar, a plantar i a tenir cura de les plantes. Coneixerem la fauna beneficiosa i perjudicial de l’horta. Cada alumne s’endurà una planta a l’escola, per tenir-ne cura i seguir-ne l’evolució fins al fruit.

Secundària: Farem una visita a una horta ecològica de producció comercial on veurem les hortalisses de temporada, el sistema de cultiu, el control de plagues, etc. A l’horta disposem d’un espai on els propis alumnes podran treballar la terra fent les tasques que pertoqui com abonar, sembrar, fer control d'adventícies o recol·lectar.
Visita a l'horta ecològica de Cal Cigarro on aprendrem quins cultius hi ha, sistemes de reg, eines que s'utilitzen. Els alumnes mouran la terra, plantaran, colliran i s'embrutaran "treballant".
Última actualització: 13/03/2019
Fitxa tècnica
ESCOLAR
INF2
CI
CM
CS
ESO1C
ESO2C
Tipus d'activitat
Granja-escola / nucli zoologic, Taller participatiu
Àrea de coneixement
Coneixement del medi i Biologia
Temàtica
#escolar
Objectius de desenvolupament sostenible
Tot el curs
Gratuïta
Idiomes
Contacte
CONTACTA