Conferència de Conscienciació sobre la Convenció de Nacions Unides sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat, a càrrec de l'Assemblea de Drets Humans Montserrat Trueta de la Fundació Catalana Síndrome de Down

L'Assemblea de Drets Humans Montserrat Trueta, de la Fundació Catalana Síndrome de Down, formada per persones en situació de discapacitat intel·lectual, ofereix conferències de Conscienciació sobre la Convenció de Nacions unides sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat.

Aquesta Convenció és molt important, perquè marca un canvi de paradigma vers el tracte a les persones en situació de discapacitat. Un tracte que anteriorment ha estat de beneficència o mèdic-assistencial i que ara, amb la Convenció, el que es pretén és que passi a ser un tracte basat en els drets humans, on la persona en situació de discapacitat és subjecte de ple dret, i gaudeixi, per tant, dels mateixos drets humans i llibertats que la resta de ciutadans i ciutadanes, siguin respectats com les altres persones i participin plenament en la societat.

És per això que calen moltes mesures d'accessibilitat, que en el cas de les situacions de discapacitat intel·lectual han de ser mesures d'accessibilitat cognitiva i/o intel·lectual.

La no segregació i la independència individual de les persones és molt important. Així com el fet d'esser inclosos en un sistema general d'educació inclusiu, el fet de poder treballar en un ambient laboral ordinari i guanyar-se la vida amb la feina que lliurement hagin escollit, participar en la cultura, l'oci i l'esport, així com la vida política i pública, en les mateixes condicions que la resta de la població...

Per tot això és molt important l'Article 8 de la Convenció, que postula que els països de la Convenció fomentaran a les Escoles el respecte als drets de les persones amb discapacitat fomentant i promovent aquesta Convenció.

Conferència de Conscienciació sobre la Convenció de Nacions Unides sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat a càrrec dels membres de l'Assemblea de Drets Humans Montserrat Trueta, de la FCSD.
Última actualització: 28/02/2019
Fitxa tècnica
ESCOLAR
PROF-FAM
ESO1C
ESO2C
BTX
CF
EE
Tipus d'activitat
Camp d'Aprenentatge Dept. Educació, Conferència, Cultivar l'interioritat
Àrea de coneixement
Formació humanística
Temàtica
#escolar
Objectius de desenvolupament sostenible
Tot el curs
Gratuïta
Idiomes
Contacte
CONTACTA