Eines usuari


VOLS PUBLICAR LA TEVA OFERTA EDUCATIVA?

Visitem un refugi antiaeri: la Guerra Civil a Martorell.

Els freqüents bombardeigs de l’aviació franquista sobre Barcelona i les principals ciutats industrials (Sabadell, Terrassa, Granollers…) i els nusos ferroviaris i, especialment, els 13 raids aeris que va patir Barcelona entre el 16 i 18 de març de 1938 i que causaren un miler de víctimes, van crear una psicosi de pànic entre la població civil catalana. En aquest context, el 17 de març es constituí a Martorell una Junta de Defensa Passiva amb la finalitat de crear la infraestructura necessària per a la protecció de la població civil davant d’un atac aeri.

A primera hora del matí del 23 de gener de 1939, els ponts del Carrilet i del MZA (Madrid-Zaragoza-Alicante) van ser volats per les tropes republicanes. Cap a les 9h, l’aviació alemanya va bombardejar el nucli antic de Martorell, causant més d’una vintena de morts.

L’any 1990, a conseqüència de les obres de pavimentació de la Plaça de la Vila, es va localitzar el refugi antiaeri i, atès el seu bon estat de conservació, es va decidir habilitar-ne l’accés per a la seva visita.

Visita el refugi antiaeri de la Plaça de la Vila de Martorell i coneix com van afectar els bombardejos a la Vila, mitjançant una visita comentada i una exposició amb plafons explicatius.

Material complementari

Dóna’ns la teva opinió!


FITXA TÈCNICA

  • eso1c
  • eso2c
  • btx
  • cf

Àrees de coneixement

  • Història, cultura i patrimoni
  • Educació cívica, en valors i per la pau

Objectius de desenvolupament sostenible

dentrocentroescolar
Abril
Dt Dc Dj Dv ( Matins )
25
1.8€ / Alumne
dentrocentroescolar
Fora del centre escolar espai interior

CONTACTE

La informació de contacte només és visible per a usuaris registrats al portal.