Eines usuari


VOLS PUBLICAR LA TEVA OFERTA EDUCATIVA?

Mon romà a Martorell.

El Pont del Diable de Martorell és una de les poques restes construïdes pels romans que es conserven com a testimoni de la xarxa viària romana de la zona del curs baix del Llobregat i de l’Anoia.

Va ser construït vers l’any 10 a.C. per les legions romanes III Macedònica, VI Victrix i X Gemina, segons indiquen les marques identificatives en alguns carreus, en el moment en què es va dur a terme la nova estructuració de la Via Augusta com a conseqüència de la fundació de la Colonia Iulia Augusta Paterna Faventia Barcino (Barcelona), a finals del segle I a.C. L’arc és el testimoni més important d’aquesta època que s’ha conservat fins avui dia.

S’ignora la data de destrucció del pont romà, però sabem del cert que l’any 1283 s’inicia la construcció d’un nou pont d’estil gòtic. El procés de transformació de la xarxa viària, sobretot a partir del segle XVIII, va propiciar nombroses intervencions sobre l’obra del pont i en el seu entorn.

L’any 1939 el pont va ser volat per l’exèrcit republicà en retirada i fins l’any 1961 no s’iniciaren els treballs de reconstrucció, que el mostren tal i com veiem en l’actualitat.

Viatja al món romà, i esbrina qui van ser els constructors del Pont del Diable de Martorell. Sabrem com el van edificar, quines eines feien servir, i fins i tot jugarem i ens disfressarem!

Material complementari

Dóna’ns la teva opinió!


FITXA TÈCNICA

  • cm
  • cs

Àrees de coneixement

  • Història, cultura i patrimoni

Objectius de desenvolupament sostenible

airelibre1
Tot el curs
Dt Dc Dj Dv ( Matins )
25
1.8€ / Alumne
airelibre1
Fora del centre escolar espai exterior

CONTACTE

La informació de contacte només és visible per a usuaris registrats al portal.