Visita i taller de ceràmica

Visita dirigida a alumnes dels diferents cicles de primària. Organitzada de manera amena i divertida entorn de tres activitats dirigides per educadors del museu, i amb una durada total d’una hora i mitja.
Així, la visita es conforma d’un recorregut per l’exposició dedicada al patrimoni ceràmic de Sant Cugat i a l’antic ofici de terrisser, la visualització d’uns audiovisuals didàctics, i finalment un taller amb l’objectiu d’aprofundir en els continguts presentats. De manera que els alumnes podran treballar diferents materials ceràmics i endur-se un record de la visita.

La nissaga dels Arpí terrissers es remunta al segle XVII i a través dels seus treballs omplen de manera ininterrompuda tres segles d’història dedicats a l’art de la ceràmica.
L’exposició pren com a objectiu posar de manifest la simbiosi que es va crear al voltant de la producció ceràmica entre tradició, història i esperit creatiu.
La Terrisseria Arpí, originària de mitjans de segle XIX i coneguda popularment com a Cal Gerrer, va treballar principalment peces ornamentals de caràcter constructiu. Així, es mostra una selecció d’aquests treballs com ara balustres, mènsules o capitells, a més d’un recull de peces de ceràmica decorativa, en les que s’hi entrellaça la combinació de les vessants funcional i artística.
Visita dirigida a alumnes dels diferents cicles de primària. Organitzada de manera amena i divertida entorn de tres activitats dirigides per educadors del museu.
Última actualització: 07/02/19
Fitxa tècnica
ESCOLAR
CI
CM
Tipus d'activitat
Exposició, Taller participatiu, Visites i itineraris
Àrea de coneixement
Artesania, Història, cultura i patrimoni
Temàtica
#escolar
ODS
Entre 1 i 2h
Gratuïta
Fora del centre escolar espai interior
Idiomes
Contacta

La informació de contacte només és visible per a usuaris registrats al portal.

Identifica't