Visita guiada de ceràmica

Visita guiada d’una hora de durada dirigida a alumnes de secundària. La visita s’acull a l’única casa-fàbrica de terrissa que es preserva actualment a l’Estat. I es conforma d’un recorregut per l’exposició dedicada al patrimoni ceràmic de Sant Cugat, reflectint com era antigament l’ofici i explicant la llarga tradició local en aquesta activitat. El recorregut a més, proposa la projecció d’un vídeo amb l’objectiu d’aprofundir en els continguts presentats entorn al món de la ceràmica.

La nissaga dels Arpí terrissers es remunta al segle XVII i a través dels seus treballs omplen de manera ininterrompuda tres segles d’història dedicats a l’art de la ceràmica.
L’exposició pren com a objectiu posar de manifest la simbiosi que es va crear al voltant de la producció ceràmica entre tradició, història i esperit creatiu.
La Terrisseria Arpí, originària de mitjans de segle XIX i coneguda popularment com a Cal Gerrer, va treballar principalment peces ornamentals de caràcter constructiu. Així, es mostra una selecció d’aquests treballs com ara balustres, mènsules o capitells, a més d’un recull de peces de ceràmica decorativa, en les que s’hi entrellaça la combinació de les vessants funcional i artística.
Visita guiada d’una hora de durada dirigida a alumnes de secundària. La visita s’acull a l’única casa-fàbrica de terrissa que es preserva actualment a l’Estat.
Última actualització: 07/02/19
Fitxa tècnica
ESCOLAR
ESO1C
ESO2C
Tipus d'activitat
Exposició, Visites i itineraris
Àrea de coneixement
Artesania, Història, cultura i patrimoni
Temàtica
#escolar
ODS
Fins a 1h
Gratuïta
Fora del centre escolar espai interior
Idiomes
Contacta

La informació de contacte només és visible per a usuaris registrats al portal.

Identifica't