Dansa davant l'assetjament escolar.

És una iniciativa innovadora de mediació educativa a partir de les estratègies artístiques. Prenent l’art com a motor, i particularment els moviments i les expressions corporals, es treballen necessitats i inquietuds socioeducatives. Les dinàmiques desenvolupades representen un autèntic espai i moment per a l’aprenentatge significatiu, des del diàleg i la reflexió compartida al voltant de temàtiques com ara l’assetjament escolar, la violència de gènere o l’atenció a la diversitat. La metodologia didàctica emprada situa la conversació amb el propi cos com a una eina que permet donar resposta als interrogants que els i les joves es formulen.
La perspectiva de la pedagogia de la dansa, en aquest sentit, queda orientada a la millora de la relació entre cos, emocions i consciència personal i social, des d’una mirada global i comuna que contribueix a la formació en valors de qui participa, així com al seu autoconeixement i apoderament.
A travès de dinàmiques de dansa i moviment treballem aspectes com l'empatia, l'autoconeixement o l'escolta per tal de sensibilitzar als i les joves en situacions d'assetjament.
Última actualització: 12/01/2019
Fitxa tècnica
ESCOLAR
PROF-FAM
ESO1C
ESO2C
BTX
CF
Tipus d'activitat
ApS i Voluntariat, Dansa, Formació professorat i families, Projectes de llarga durada, Taller participatiu, Teatre
Àrea de coneixement
Dansa, Música, Teatre, Aprenentatge Servei, Bullying, Educació cívica, en valors i per la pau, Espiritualitat, Tutoria i convivència, Formació professorat
Temàtica
#escolar
Objectius de desenvolupament sostenible
Tot el curs
Gratuïta
Idiomes
Contacte
CONTACTA