Eines usuari


VOLS PUBLICAR LA TEVA OFERTA EDUCATIVA?

Cinema i debat: China Blue

Les protagonistes d’aquest documental, una de les quals només té catorze anys, mostren com és la seva vida a la fàbrica on confeccionen texans per a botigues d’Occident. Les jornades laborals de vint hores diàries, la prohibició de sortir o la falta de descans són alguns dels trets definitoris d’aquesta nova classe obrera. A partir del visionat d’aquest documental, l’alumnat reflexionarà de manera crítica i debatrà sobre l’impacte del model de consum occidental en altres països.

EL CICLE:
Cinema i debat pretén situar els joves davant de qüestions socials que els afecten. En cadascuna de les sessions es projectarà un documental o una pel·lícula sobre un tema diferent, que es complementarà amb les aportacions d’un expert. L’alumnat podrà fer-li preguntes, però, sobretot, podrà reflexionar sobre el que ha vist i expressar les seves opinions i inquietuds.

EL CONVIDAT:
Josep Domènech
Llicenciat en Administració i Direcció d’Empreses per la Universitat de Barcelona.
És professor a ESADE des del 1998, on imparteix assignatures com Microeconomia, Macroeconomia, Organització industrial, Trending topics en economia, Debats d’economia o Entorn econòmic. També fa classes a la Universitat La Salle i a l’Escola Universitària de Girona.

Aprofitarem els seus coneixements en l’àmbit de l’economia per explicar algunes qüestions que sovint se’ns presenten d’una manera complexa o difícil. Després de la projecció del documental, podrem debatre sobre molts dels temes que s’aborden, traslladar-li algunes de les preguntes que es plantegen i pensar conjuntament la viabilitat de les solucions i les alternatives que ens vulguem imaginar.

ACTIVITAT CONDUÏDA PER:
Neus Grifoll.
Ha estudiat Belles Arts a la Universitat de Barcelona, i Cinema i Audiovisuals a l’ESCAC. Compagina l’activitat cinematogràfica amb el món de l’educació, i treballa en diversos centres. Ha estat professora de fotografia a l’escola de disseny Elisava, i des del 2003 col·labora amb l’Obra Social “la Caixa”.

EL DOCUMENTAL:
China Blues
Dir. Micha X. Peled
EUA, 2005
www.teddybearfilms.com/chinablue

OBJECTIUS:
– Identificar els aspectes ètics de cada situació i ser capaç de generar respostes adequades i preferentment innovadores.
– Qüestionar-se i utilitzar l’argumentació per superar prejudicis i consolidar el pensament propi.
– Valorar el mitjà audiovisual com a eina per pensar críticament el nostre context social i econòmic.

PROMOCIÓ
* Descompte del 50% combinant visites a les exposicions o a l’edifici amb una altra activitat.

** Si veniu amb alumnes d’integració en el vostre grup, feu-nos-ho saber. Treballarem per donar resposta a les seves necessitats. Es prega màxima puntualitat. Si veniu amb un grup d’educació especial, informeu-nos amb antelació. Treballarem per preparar l’activitat escollida o us proposarem l’activitat més adequada a les necessitats del grup. Activitat recomanada per a grups d’educació d’adults.

Les condicions laborals rere uns texans. A partir del visionat d’aquest documental, l’alumnat reflexionarà de manera crítica i debatrà sobre l’impacte del model de consum occidental en altres països.

Dóna’ns la teva opinió!


FITXA TÈCNICA

  • eso2c
  • btx
  • cf

Àrees de coneixement

  • Cinema
  • Empresa i marqueting
  • Educació cívica, en valors i per la pau
  • Ètica, filosofia i debat
  • Tutoria i convivència

Objectius de desenvolupament sostenible

minusvalido
ciego1
sordo1
dentrocentroescolar
Març
Dj ( Matins a les 10 h )
30
30€ / Grupo ( Preu variable )
dentrocentroescolar
Fora del centre escolar espai interior

CONTACTE

La informació de contacte només és visible per a usuaris registrats al portal.