EDUCACIÓ EMOCIONAL AMB ANIMALS

Objectiu de l’ activitat:
- Prendre consciència emocional (què sento?, auto coneixement, auto capacitat, autoregulació…)
- Millora de l’ autoestima
- Treballar la confiança en un mateix, i en els altres
- Millora de les relacions interpersonals (enfocament en positiu)
- Fomentar el treball en equip per tal d’arribar a 1 objectiu ( empatia, habilitats socials, potenciar els recursos, la creativitat…)
- Millora de la comunicació (comunicació assertiva, comunicació positiva, escolta activa i empàtica…)
- Potenciar l’ emoció més positiva que existeix: l’ alegria!

Metodologia:
Tots els conceptes anomenats als objectius es treballaran directament i indirectament a través de jocs i dinàmiques amb i sense animals i amb diversos materials. Aquestes dinàmiques seran molt actives, participatives i lúdiques. Depenent del grup-classe, es faran subgrups més petits. Després de dinar es realitzaran dinàmiques de risoteràpia, de benestar i relax i es farà el tancament de l’ activitat on els nens/es expressaran què han viscut i què han après.
Sempre guiats per un monitor expert, els nois i noies hauran d’ assolir els objectius que se’ls hi plantegin en les activitats, i això portarà al desenvolupament emocional de cada persona. En cada activitat viuran, sentiran i aprendran.
A la granja tenim uns ajudants excel.lents per a treballar l’educació emocional: els animals, que ens serveixen per a realitzar dinàmiques úniques, en les quals els vostres alumnes rebran un feedback instantani. Això els hi farà prendre consciència de les seves actituds al mateix moment de realitzar l’activitat, in situ.
Per a treballar l’ educació emocional, utilitzem molt els cavalls, ja que són uns éssers sensibles, emocionals, i ens reflexen la nostra actitud. Gràcies a aquests nobles animals, els vostres alumnes adquiriran un aprenentatge i un auto coneixement instantani que els hi provocarà un treball d’introspecció per al seu creixement personal i per aprendre a buscar la seva felicitat i la de qui els envolta.
Jocs i dinàmiques amb cavalls i altres animals durant tota la jornada per a fer cohesió de grup, autoconèixer-se i aprendre a tenir una vida sana, lliure i feliç!
Última actualització: 25/04/16
Fitxa tècnica
ESCOLAR
CM
CS
ESO1C
ESO2C
Tipus d'activitat
Exposició, Jornada lúdica, Taller participatiu, Visites i itineraris
Àrea de coneixement
Educació cívica, en valors i per la pau, Ètica, filosofia i debat
Temàtica
#escolar
ODS
Jornada sencera
Gratuïta
Fora del centre escolar espai exterior
Idiomes
Contacte
CONTACTA