Eines usuari


VOLS PUBLICAR LA TEVA OFERTA EDUCATIVA?

XIII Converses per Relpantejar l’Educació

El món entra a les aules i les aules són part del món. Aquest nexe necessari i inevitable centra cada any el cicle de converses entre l’interior i l’exterior de la institució escolar organitzat des de l’ICE de la UAB en col·laboració amb EduCaixa – Obra Social ”la Caixa” i que anomenem “Converses per repensar l’educació”. Acostem i contrastem la mirada de persones expertes del món acadèmic o social amb la de professorat que donen una importància especial a una mateixa qüestió. En aquesta edició de les converses proposem reflexionar sobre la relació entre cultura i educació, entenent la cultura en la seva definició més àmplia i concretant-ho en tres vessants molt importants per a l’educació actual: art, urbanisme i ètica.

– Conversa 1:
Dijous 6 de febrer, a les 18 h

Creativitat a les aules
Infants i joves passen moltes hores a l’escola i a l’institut i sovint es fa difícil aconseguir que s’interessin pel que fan i n’entenguin els motius, però cada vegada l’educació mira d’implicar l’alumnat en el que fan, donar-los el protagonisme en el procés d’aprenentatge, i, en aquest sentit, promoure’n la creativitat és una de les accions més potents per aconseguir-ho.

Pau Llonch, membre de Versembrant, una escola popular itinerant, un projecte que pretén fomentar la consciència crítica de la joventut mitjançant l’art urbà i el hip-hop.
Fanny Figueras, professora de l’INS Moisès Broggi.
Ho coordina Albert Díez, membre de la unitat docent de l’ICE-UAB.

– Conversa 2:
Dijous 13 de febrer, a les 18 h

Urbanisme, ciutadania i educació

Urbanisme i ciutadania. Educació implicada al seu entorn. Com pot promoure l’educació pública la implicació dels ciutadans més petits amb el disseny i el desenvolupament del seu barri? Els usos dels espais públics, la relació entre administracions i ciutadania, els límits entre públic i privat, haurien de ser temes escolars i no sempre ho són prou. Com ho podríem fer possible?

Itziar González, arquitecta, membre de l’equip d’arquitectes km-Zero, exconsellera de Barcelona, impulsora de Parlament Ciutadà i fundadora de l’Institut Cartogràfic de la Revuelta.
Dimas Fàbregas, mentre i director de l’Escola La Inmaculada.
Ho coordina Anna Ortiz, sotsdirectora de l’ICE-UAB.

– Conversa 3:
Dijous 20 de febrer, a les 18 h

Educació i sensibilitat

Actualment no volem una escola que es limiti a instruir i volem fugir d’una educació reproductiva i adoctrinadora. Això ens porta a intentar acompanyar la formació de ciutadans crítics. Hi ha, doncs, una educació en la qual l’escola sigui un entorn on créixer com a persona i que sigui model ètic per a infants i joves. És en aquest marc d’educació ètica que Joan-Carles Mèlich ha afirmat en més d’una ocasió que la literatura, el cinema, la música, la pintura o la fotografia, entre altres arts, són instruments pedagògics imprescindibles en educació.

Joan-Carles Mèlich, doctor en Filosofia i Lletres per la Universitat Autònoma de Barcelona, on exerceix de professor titular de Filosofia de l’Educació. Entre els seus llibres, destaquen Filosofía de la finitud (Herder), La lliçó d’Auschwitz (Publicacions de l’Abadia de Montserrat), Ética de la compasión (Herder) i Lógica de la crueldad (Herder).
Anna Sala i Núria Matas, mestres de l’Escola Cooperativa El Puig.
Ho coordina Mireia Manresa, membre de la unitat docent de l’ICE-UAB.

Més informació, a www.uab.cat

OBJECTIUS:
– Reflexionar sobre el compromís dels diferents agents educatius en un nou model de transformació educativa orientat cap a l’apoderament de l’alumnat.
– Debatre sobre temàtiques de rellevància social vinculades amb el món educatiu.
– Acostar la mirada d’una persona experta en el tema tractat i la del professorat en actiu.

Reflexionar sobre la necessitat d’acompanyar l’alumnat en el seu creixement integral a traves de 3 conferències que aborden diferents aspectes en l’acompanyament de l’alumne.

Dóna’ns la teva opinió!


FITXA TÈCNICA

  • prof

Àrees de coneixement

  • Formació professorat

Objectius de desenvolupament sostenible

  • Educació
minusvalido
ciego1
sordo1
dentrocentroescolar
Febrer
Dj ( Tardes a les 18 h )
196
Activitat gratuïta
dentrocentroescolar
Fora del centre escolar espai interior

CONTACTE

La informació de contacte només és visible per a usuaris registrats al portal.