Eines usuari


VOLS PUBLICAR LA TEVA OFERTA EDUCATIVA?

Circuits electrònics i molt més

Al taller, l’alumnat dissenyarà un projecte científic, artístic i tecnològic. Per fer-lo, integrarà elements electrònics (sensors de llum, so o moviment, i actuadors) amb objectes i materials quotidians.
Farà servir mòduls electrònics que s’acoblen amb imants, amb la qual cosa s’evita la necessitat de fer soldadures. El taller permet treballar amb l’electrònica de manera immediata i segura, i amb això es contribueix a la comprensió dels seus mecanismes i es fomenta la creativitat de l’alumnat.

En aquest taller, l’alumnat dissenyarà i executarà un projecte científic, artístic i tecnològic, integrant l’electrònica (sensors de llum, de so i de moviment, i actuadors com motors, ventiladors, LED) amb objectes i materials quotidians (joguines, cartró, plàstic, fusta).
Per fer-ho, s’utilitzen mòduls electrònics que s’uneixen mitjançant imants. D’aquesta manera, s’elimina la necessitat de fer soldadures. El taller, per tant, permet el treball amb l’electrònica de manera immediata i segura.
Es treballarà per grups, que dissenyaran i executaran un projecte des de la concepció inicial fins a l’avaluació.
L’activitat s’iniciarà amb una reflexió sobre el món que ens envolta i sobre la capacitat de la tecnologia per resoldre problemes i per crear dispositius que ens ajuden i ens entretenen.
Després d’una breu introducció als circuits electrònics i els seus diferents components, l’alumnat experimentarà amb els mòduls i es familiaritzarà amb el material i les utilitats que pot tenir. En tot moment es fomentarà la comunicació per resoldre dubtes i nodrir la seva curiositat.
Els grups hauran de dissenyar el projecte abans de dur-lo a terme. D’aquesta manera, exerciten les habilitats per organitzar i planificar el treball.
Un cop decidit el projecte, recopilen el material necessari per fer-lo —mòduls i material reciclat o de treballs manuals— i comencen a construir. L’última part de l’activitat es dedicarà a posar en comú què han construït, quines dificultats han trobat i com les han resolt.

OBJECTIUS:
– Entendre el funcionament dels circuits electrònics i conèixer diferents tipus de sensors i actuadors.
– Construir un dispositiu electrònic de manera segura utilitzant elements i materials quotidians.
– Desenvolupar la imaginació, la creativitat i l’interès pel coneixement cientifico-tecnològic.
– Treballar en equip i de forma col·laborativa en la creació de projectes.

PROMOCIONS
* Descompte del 50 % en les activitats que es facin del 12 de setembre al 31 d’octubre de 2019.
* Descompte del 50% de setembre a juny en les visites dinamitzades (novetat del curs 19/20) a la nova Sala Univers.
* Descompte del 50 % de setembre a juny als tallers del LAB MAT (novetat del curs 19/20).

** Si veniu amb alumnes d’integració en el vostre grup, feu-nos-ho saber. Treballarem per donar resposta a les seves necessitats. Es prega màxima puntualitat. Podeu sol·licitar servei d’intèrprets en llenguatge de signes català (LSC).

Dissenyar un projecte científic, artístic i tecnològic integrant elements electrònics (sensors de llum, so o moviment, i actuadors) amb objectes i materials quotidians.

Dóna’ns la teva opinió!


FITXA TÈCNICA

  • cm
  • cs

Àrees de coneixement

  • Física
  • Informàtica, telecomunicacions i robòtica
  • Tecnologia i industria
  • Matemàtiques

Objectius de desenvolupament sostenible

minusvalido
ciego1
sordo1
dentrocentroescolar
Tot el curs
Dll ( Matins a les 10 i a les 12 h )
30
35€ / Grupo ( Preu variable )
dentrocentroescolar
Fora del centre escolar espai interior

CONTACTE

La informació de contacte només és visible per a usuaris registrats al portal.