Xerrada 'L'aventura d'aprendre a la natura'

Descobrir l'entorn natural més proper amb els nostres infants pot ser una autèntica aventura. Observar, experimentar, jugar, aprendre, gaudir... en plena natura és una experiència enriquidora per a grans i petits, que aporta beneficis tan físics com emocionals. A més, les experiències de gaudi a l'aire lliure proporcionen interès pel món natural, condició necessària per despertar una consciència mediambiental que ajudi a preservar el Planeta.


Des de la seva experiència professional, com autora de llibres i projectes dirigits a infants i joves centrats en temes relacionats amb la natura i el medi ambient, Meritxell Margarit planteja les claus per fer que els més menuts gaudeixin del seu entorn natural immediat com un acte quotidià.

Itinerari de la xerrada

1. Descobrir l'entorn natural més immediat i quotidià (vs. la descoberta de destins llunyans i exòtics).
2. Preparar la sortida amb els petits de casa.
3. La cerca de referents coneguts en l'entorn que descobrim.
4. La identificació d'elements nous.
5. Aprofitar elements de la natura com a instruments en els aprenentatges "tradicionals" i en els processos creatius i lúdics dels infants. La incorporació, si escau, d'eines digitals (p.ex. tauletes) en aquests processos.
6. La relativitat de tot. Una mica d'experiència personal i exemples concrets. Qüestions i reflexions (amb el públic).

Públic
Pares, mares, famílies en general i persones de l'àmbit educatiu.

Sobre Meritxell Margarit
És periodista i escriptora especialitzada en continguts per a un públic infantil, juvenil i familiar, i mare d'un nen i una nena molt aventurers. Ha publicat més de vuitanta títols, principalment dirigits a infants. En la seva obra, hi ha contes, guions de còmic, guies de viatge i textos divulgatius. Actualment, dirigeix diversos clubs de lectura infantils i juvenils i treballa com a autora de projectes educatius, que sovint parlen de natura i medi ambient. És la responsable del guió del documental El viatge de l'Unai (Andoni Canela, 2016) i autora del projecte educatiu sobre la pel·lícula. Recentment, s'han emès a Cuatro els episodis del programa Espíritu salvaje, que va enregistrar amb la família mentre buscaven animals amenaçats per tot el món.
La natura més immediata es presenta com lloc de gaudi i aprenentatge en el dia a dia dels infants. Meritxell Margarit parla de la seva experiència personal i professional per fer-ho.
Última actualització: 15/01/2020
Fitxa tècnica
PROF
Tipus d'activitat
Conferència
Àrea de coneixement
Coneixement del medi i Biologia, Educació cívica, en valors i per la pau, Formació professorat
Temàtica
#escolar
Objectius de desenvolupament sostenible
Tot el curs
De pagament
Idiomes
Contacte
CONTACTA