Geometria en 2D i 3D

El taller tractarà la idea del pas d’una figura geomètrica en dues dimensions a les tres dimensions. Per fer-ho, utilitzarem geoplans per crear diferents formes geomètriques i comprendre que formes geomètriques complexes estan formades per d’altres més senzilles.
El geoplà és un joc didàctic per a estudiar la geometria del pla (en el seu sentit més ampli) que consisteix en una taula quadrada on hi ha uns claus o puntes equidistants de manera que enganxant-hi unes gomes elàstiques es poden reproduir figures en diferents posicions per tal d’estudiar-ne propietats geomètriques.
Posteriorment, amb l’ajut de figures geomètriques diverses, planes i d’altres amb volum, per treballar en el pla, buscarem les similituds amb els seus equivalents a les tres dimensions i les construirem amb l’ajut de peces magnètiques (Geomag) per veure les relacions entre elles.
Es pot combinar amb un altre taller de matemàtiques dels que oferim, si es fan dos tallers la duració és de 2 hores i poden venir dos grups classe alhora, depenent de l’edat els tallers són:
- Fes càlculs
- Miralls matemàtics
- Geometria en 2D i 3D
- L’estratègia ho és tot
- Joc de lògica matemàtica

Durada: 1 hora (1 taller) o bé 2 hores (2 tallers)
Cost: 45 € (1 taller) o bé 85€ (2 tallers) per grup classe.

Aquest activitat també es pot per realitzar a l’escola, excepcionalment, durant el curs 2020/21. El preu de l'activitat variarà si es fa a l’escola (les escoles de fora de Sabadell consulteu el preu a visitesec@fundaciosabadell.cat). Observacions per fer el taller a l’escola: és necessari tenir una pantalla o projector per a poder-hi connectar un ordinador portàtil.

La realització de l'activitat està condicionada a les mesures sanitàries que estableixi el Govern de la Generalitat de Catalunya. Si les condicions adoptades per la Generalitat de Catalunya canvien, és possible que les activitats pateixin alguna modificació. Es recomana consultar els possibles canvis a visitesec@fundaciosabadell.cat.
El taller tractarà la idea del pas d’una figura geomètrica en dues dimensions a les tres dimensions.
Última actualització: 19/03/21
Fitxa tècnica
CI
CM
CS
Tipus d'activitat
Taller participatiu
Àrea de coneixement
Matemàtiques
Temàtica
#escolar, #STEM
ODS
Fins a 1h
De pagament
Fora del centre escolar espai interior
Idiomes
Català
Contacta

La informació de contacte només és visible per a usuaris registrats al portal.

Identifica't